Τίποτα δεν πάει καλά για την Τουρκία στην επαρχία Χαλεπίου.Η πόλη είναι θέμα χρόνου ν΄απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες τουρκικών συμφερόντων καθώς ο στρατός απελευθερώνει την μια μετά την άλλη τις ανατολικές συνοικίες.Με χημική επίθεση που αποδίδεται στην DAESH  τραυματίστηκαν στο βορρά της επαρχίας 12 φιλότουρκοι αντάρτες από επίθεση με χημικά.Ενώ μια δυνατή έκρηξη συγκλόνισε το βορρά της Συρίας στα κατέχομενα από τη τουρκική δύναμη κοντά στην μεθόριο με την Τουρκία.Οι μάρτυρες διευκρινίζουν ότι η πλειοψηφία των θυμάτων είναι παιδιά.΄Oλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν προς τα νοσοκομεία της Τουρκίας.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο συριακό χωριό Al-Rai, στη Β Σύρια κοντά στα συριακά σύνορα.Τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι παιδιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες τουρκικά ασθενοφόρα έφθασαν για να να μεταφέρουν τους τραυματίες προς τουρκικά νοσοκομεία.

Μέχρι τώρα κμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.Πληροφορίες που αναφέρει το πρακτορείο ANHA, τονίζουν ότι ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε.

 

Η πόλη ’Al-Rai βρίσκεται στα 2 χλμ. νότια της τουρκικής επαρχίας.Κατά την επιχείρηση εισβολής τούρκων στη Συρία την επονομαζόμενη Ασπίδα του Ευφράτη που εξαπολύθηκε τον Αύγουστο η Άγκυρα καρτόρθωσε ν΄απελυθερώσει το  Al-Rai από την Daesh.RT 27.11.16
Ωστόσο τα γεγονότα δείχνουν ότι οι τούρκοι παρά την εισβολή τους δεν αποτελούν την παραμικρή εγγύηση για τους ντόπιους πληθυσμούς.
22 φιλοτούρκοι αντάρτες τραυματίστηκαν από επίθεση της Daesh με χημικά.

O τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 22  »αντάρτες » που υποστηρίζονται από την Άγκυρα τραυματίστηκαν από επίθεση με χημικά που προήλθε από την ISIS στη Β Συρία κοντά στα συροτουρκικά σύνορα.Τουλάχιστον 100 χλμ στα βόρεια του Χαλεπίου στο χωριό Khaliliya, επήλθε αυτή η επίθεση.

« Αφότου μια ρουκέτα εκτοξεύθηκε από την Daech », αυτά τα « μέλη της αντιπολίτευσης επλήγησαν στα μάτια και στο σώμα από το τοξικό αέριο », ανέφερε την Κυριακή 27 Νοέμβρη ο τουρκικός στρατός σε ανακοινωθέν του.
Σύμφωνα με τα μίντια οι τραυματίες μεταφέρθηκαν προς την Τουρκία σε νοσοκομείο της πόλης Kilis.lci. 27.11.16

dimpenews.com