Δαμασκός: μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου στον Άσαντ.

O πρόεδρος  Bachar al-Assad δέχθηκε σήμερα τον αποστολικό νούτσιο στη Δαμασκό τον καρδινάλιο  Mario Zenari, ο οποίος και του μεταβίβασε μια επιστολή του πάπα Φραγκίσκου.

Στο μήνυμα του ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ειλικρινή του συμπάθεια στη Συρία και στο λαό της στη σκιά των δύσκολων συνθηκών που ταλανίζουν τη χώρα. Ομοίως εξέφρασε τη καταδίκη του Βατικανού κατά όλων των ειδών του εξτρεμισμού  και της τρομοκρατίας.15349819_1789230204674392_1754541698590825231_n

Ο πάπας κάλεσε σε ένωση των προσπαθειών όλου του κόσμου για να τεθεί ένα τέρμα στον πόλεμο και να επανέλθει η ειρήνη στη Συρία για να παραμείνει αυτή το παράδειγμα της συνύπαρξης μεταξύ των διάφορων θρησκειών και πολιτισμών.

Ο πρόεδρος  al-Assad διαβεβαίωσε απότην πλευρά του ότι η Συρία είναι αποφασισμένη να επαναγκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα και ότι θα κάνει τα πάντα για την πραγματοποίηση των επανασυφιλιώσεων που δομούν τον ιδεατό δρόμο για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου.

Συνεχάρη τον πρέσβη του Βατικανού  Zenari για το διορισμό του ως καρδινάλιου από τον πάπα .

Ο καρδινάλιος Zenari δήλωσε ευτυχής που παραμένει νούτσιος αποστολικός στη Συρία  μετά και τον διορισμό του ως καρδινάλιου , “κάτι που επιβεβαιώνει το μεγάλο ενδιαφέρον που διακατέχει τον πάπα για  τη Συρία και το λαό της”, a-t-il fait savoir.Εκτός των άλλων διευκρίνισε ότι η Συρία είναι το λίκνο του χριστιανιασμού και των ουράνιων μηνυμάτων και μια χώρα πολύ σημαντική που ένα έναν πρωταρχικό ρόλο στην περιοχή.sana 12.12.16

dimpenews.com