Ο γιος της Véronique Loute στα 15 του προσηλυτίστηκε στις Βρυξέλλες και τώρα σκοτώνεται ως υψηλόβαθμος τζιχαντιστής στη Ράκα.2 βέλγοι τζιχαντιστές της ΙSIS σκοτώθηκαν στη Ράκα.

nintchdbpict000273565464

H Διεθνής συμμαχία κατά της ISIS σκότωσε 3 υπεύθυνους του Ισλαμικού Κράτους « άμεσα εμπλεκόμενους σ΄επιθέσεις εξωτερικές (στη Συρία) και στη στρατολόγηση ξένων μαχητών », σε αεροπορικό χτύπημα στις 4 Δεκέμβρη στη Raqqa στη Συρία.
« Δυο από αυτούς τους διευθύνοντες – Salah Gourmat και Sammy Djedou – βοήθησαν στην προετοιμασία των επιθέσεων στις 13 Νοεμβρίου 2015, στο Παρίσι », διευκρινίζει έν ανακοινωθέν του Πενταγώνου.
• Ο Sammy Djedou ήταν ένας νεαρός βέλγος τζιχαντιστής που έφυγε το 2012 για τη Συρία. Αυτός ο βρυξελλιώτης προσηλυτίστηκε στα 15 του.Η κωδική του ονομασία στον πόλεμο είναι ίσως (sa kunya) Abu Musab al-Belgiki. Η μητέρα του Sammy Djedou επιβεβαίωσε στο RTBFτο θάνατο του γιου της. Η Véronique Loute έμαθε το πρωί της Τρίτης το θάνατό του.
• Ο Walid Hamman ήταν ομοίως γνωστός στις δικαστικές αρχές του Βελγίου.Καταδικάστηκε ερήμην σε 5 χρόνια φυλακή στο πλαίσιο της υπόθεσης για τον τρομοκρατικό πυρήνα του Verviers.
• Ο Salah-Eddine Gourmat ήταν γάλλος. Καταδικάστηκε το Μάρτη του 2014 σε 4 χρόνια φυλακή εκ των οποίων το 1 με αναστολή αφότου συνελήφθηκε στο αεροδρόμιο του Saint-Etienne, με εισητήρια για την Τουρκία μεταφέρει η Le Parisien.lesoir 13.12.16

dimpenews.com