ΣΟΚ: συνελήφθηκαν 10 παιδιά-τρομοκράτες στο Βέλγιο που σχεδίαζαν επίθεση της ISIS.

Mια δεκάδα ανήλικοι συλελήφθησαν στο Βέλγιο γιατί σχεδίαζαν μια επίθεση σύμφωνα με τις πληροφορίες των εφημερίδων Het Laatste Nieuws και De Morgen το Σάββατο. 

 Ακριβώς όπως και το 12χρονο αγόρι που συνελήφθηκε στη Γερμανία καθώς στόχευσε μια Χριστουγεννιάτικη αγορά ,τα 10 παιδιά καθοδηγήθηκαν σχετικά από συζητήσεις στο internet. O 12χρονος γερμανο-ιρακινός επιχείρησε να πυροδοτήσει μια βόμβα με καρφιά  στην αγορά των Χριστουγέννων του Ludwigshafen, στη Γερμανία, όπως  γνωστοποιήθηκε χθες. Σύμφωνα με πηγές, ο ο μικρός έλαβε οδηγίες για την επίθεση από την ISIS μέσω της ανταλλαγής μηνυμάτων στο Telegram.

“Υπάρχουν μια δεκάδα φάκελοι που αφορούν ανηλίκους που στρατολογήθηκαν με τον ίδιο τρόπο από τρομοκρατικές οργανώσεις για να προετοιμάσουν ή να διαπράξουν επιθέσεις”, δηλώνει ο  Eric Van Der Sypt της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. “Τοποθετήθηκαν σε αναμορφωτήρια.”

Ζητούσαν από τους ανηλίκους να δραστηριοποιηθούν στον περίγυρό τους.Μέσω βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων οι μικροί δέχονταν ολοκληρωμένες οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να σκοτώσουν κάποιον ή να κατασκευάσουν μια βόμβα.

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ελπίζει ότι οι δράστες αυτής της ηλικίας μπορούν να ελιχθούν και να διεισδύσουν ευκολότερα.dhnet,hln.17.12.16

dimpenews.com

%d bloggers like this: