Αεροπειρατία σε λιβυκό αεροσκάφος.

Ένα αεροπλάνο της λιβυκής εταιρείας Afriqiyah μεταφέροντας 111 επιβάτες (1παιδί) και 7μελές πλήρωμα έκανε αναγκαστική προσγείωση την Παρασκευή το πρωί στη Μάλτα. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 10h10 από την πόλη Sabbah, στα ΝΔ της Λιβύης με προορισμό την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μάλτας η πτήση 8U209 ήταν θύμα μιας «πιθανής εκτροπής πορείας» πριν την αναγκαστική προσγείωση στη Μάλτα στις 11h32. «Πληροφορήθηκα για πιθανή εκτροπή πορείας μιας εσωτερικής λιβυκής πτήσης που άλλαξε πορεία και κατέληξε στη Μάλτα», έγραψε ο Jospeh Muscat στο Twitter. Η κυβέρνηση της Λιβύης στη συνέχεια επιβεβαίωσε την εκτροπή πορείας.
Το site Malta Today αναφέρει ότι στο εσωτερικό του Airbus A320 βρίκσκονταν 2 αεροπειρατές που απειλούσαν ν΄ανατινάξουν το αεροσκάφος αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Πρόκειται για φιλοκανταφικούς μαχητές. Αστυνομική δύναμη είναι παρούσα στοα εροδρόμιο της Μάλτας.%cf%85%ce%b3%cf%85%ce%b3%ce%b3%cf%85

Ο ισραηλινός δημοσιογράφος Amichai Stein, της τηλεόρασης Channel 1, αναφέρει ότι οι επιβάτες είναι όμηροι από 2 αεροπειρατές υπό την απειλή χειροβομβίδων. le parisien.

Σύμφωνα με το κανάλι Sky News Arabiya, οι ένοπλοι απελυθέρωσαν τους επιβάτες μετά την προσγείωση στη Μάλτα αν και αυτή η πληροφορία ακόμη δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί.

dimpenews.com