Ο σύριος πρόεδρος Bachar al-Assad δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον ρώσο ομόλογό του  Vladimir Poutine, που τον συνεχάρη για την απελευθέρωση του Χαλεπίου.

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία εξέτασαν την πολιτική διαδικασία στη Συρίαπου ακλούνται να δρομολογήσουν.

Ο πρόεδρος al-Assad εξήρε τις προσπάθειες του Poutine και της Ρωσίας που διαδραμάτισε  θεμελειώδη συμβολή με τους συμμάχους στην απελευθέρωση του Χαλεπίου.

Ο al-Assad διαβεβαίωσε ότι οι νίκες στο Χαλέπι άνοιξαν την πόρτα στην πολιτική δράση στη Συρία και θα ωθήσουν αρκετά αυτούς που εμπλέκονται στη διαδιακσία ν΄ασπαστούν την πολιτική δράση και την επανασυμφιλίωση.

Σε συνάντηση με τον Υπ.Άμυνας Sergueï Choïgou, ο Πούτιν είπε: « η απελευθέρωση του Χαλεπίου από τους εξτρεμιστές δομεί ένα θεμελιώδη παράγοντα για την επιστροφή στην κανονική κατάσταση στη Συρία και σ΄ολόκληρη την περτιοχή  », αναφέρει το  « Tass ».

Ο Πούτιν υπογράμμισε την απαίτηση να συνεχιστεί η δουλειά από τη χώρα του και τις ενδιαφερόμενες χώρες για να κατορθωθεί μια οριστική ειρήνη. Στη σημερινή ετήσια συνέντευξη του επανερχόμενος γνωστοποίησε ότι πρέπει να κατορθωθεί στην επόμενη φάση μια συμφωνία για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, οι μάχες σε όλη την εδαφική επικράτεια της Συρίας και να ξεκινήσειπολιτικός διάλογος. sana 23.12.16

dimpenews.com