Ποιό κράτος ανακάλεσε τον πρέσβη του από τη Μόσχα ενώ η Ρωσία συγκλονιζόταν από την αεροπορική τραγωδία;

Image result for flag russia israel

Ο Benjamin Netanyahou πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακάλεσε την Κυριακή 25.12.16 τον πρέσβη της χώρας του από τη Ρωσία κι ενώ η Oμοσπονδία της Ρωσίας συγκλονιζόταν από τη μεγάλη τραγωδία της πτώσης υπό μυστηριώδεις συνθήκες τουTupolev 154 που συμπαρέσυρε στο θάνατο 93 άτομα.

Η ανάκληση των ισραηλινών πρέσβεων την Κυριακή από πολλές χώρες είναι ένα σημάδι της έντονης δυσφορίας και του σφοδρού θυμού  της ισραηλινής κυβέρνησης λόγω της καταδικαστικής απόφασης του ισραηλινού αποικισμού που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η απόφαση καταδικάζει την  «καταπάτηση του διεθνούς δικαίου » που αποτελεί σύμφωνα με αυτήν ο ισραηλινός αποικισμός των εδαφών  των παλαιστινιακών εδαφών της Λωρίδας της Γάζας. Ο Benjamin Netanyahou αποφάσισε ν΄ανακαλέσει στις  25 Δεκεμβρίου και ενώ η αεροπορική τραγωδία  ήταν σ΄εξέλιξη τους πρέσβεις του από 10 χώρες που ψήφισαν υπέρ της απόφασης Γαλλία, Αγγλία,Κίνα, Ρωσία, Αίγυπτο, Ιαπωνία, Ουρουγουάη, Ισπανία, Ουκρανία και τη Ν Ζηλανδία και ΗΠΑ της οποίας η αποχή επέτρεψε να περάσει η απόφαση. (με πληροφορίες από το RT)

dimpenews.com