Τουρκία: 10.000 χρήστες του διαδικτύου υπό διωγμό.

10 000 τούρκοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι υπό το καθεστώς έρευνας. Για μια ακόμη φορά η ελευθερία της έκφρασης δέχεται επίθεση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF), η Τουρκία είναι 151η στην παγκόσμια κατάταξη της ελευθερίας του τύπου : έπειτα από το πραξικόπημα 170 μέσα του τύπου έκλεισαν, 105 δημοσιογράφοι τοποθετήθηκαν σε καθεστώς κράτησης και 777 δημοσιογραφικές ταυτότητες ακυρώθηκαν σύμφωνα με την Ένωση Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGC).

Παράλληλα κρατείται από τον Άύγουστο η γνωστή συγγραφέας Asli Erdogan που κινδυνεύει να καταδικαστεί κατά την δίκη της που αρχίζει στις 29 Δεκέμβρη με την κατηγορία ότι έγραψε σε φιλοκουρδική εφημερίδα.
Τις τελευταίες εβδομάδες κατά εκατοντάδες φυλακίστηκαν πολιτικοί και στρατευμένα μέλη της αριστεράς.Έκτοτε είναι οι blogueurs και άλλοι χρήστες του Internet που στοχοποιήθηκαν … 10 000 σύμφωνα με το Υπ.Εσωτερικών.

Αυτό δεν έκανε τίποτε άλλοπαρά να θέσει σ΄εφαρμογή τη διακήρυξη του ισλαμοσυντηρητικού ηγέτη που έκανε την τελευταία άνοιξη : « Οι τρομοκράτες δεν είναι μόνο αυτοί που κραδαίνουν όπλα αλλά επίσης κι αυτοί που κρατούν στυλό στο χέρι.»

Oι τουρκικές αρχές θα ερευνούσαν 10 000 άτομα ύποπτα για « τρομοκρατικές»δράσεις ή « προσβολή » κατά κυβερνητικών υπευθύνων στο διαδίκτυο. Πάνω από 1600 άτομα ήδη κατηγορήθηκαν για « προπαγάνδα ή απολογητική της τρομοκρατίας », αλλά κυρίως για « προσβολή κυβερνητικών υπευθύνων », και τοποθετήθηκαν σε κράτηση τους 6 τελευταίους μήνες ανέφερε το Υπ.Εσωτερικών..humanite 26.12.16

dimpenews.com