Κλειδώνει για το στρατό η εθνική Δαμασκού Quneitra αφού 1200 ”μαχητές” αυτομολούν στο στρατό και 135 μεταφέρονται στο Idlib.

دام برس : دام برس | مسلحو سعسع ينضمون الى الجيش السوري

Toπικές πηγές σημειώνουν ότι δεκάδες πράσινα λεωφορεία  έφθασαν στην περιοχή της κωμόπολης Sasa δυτικά της Δαμασκού, για να μεταφέρουν  “μαχητές” του FSA που αρνήθηκαν να έλθουν σε συμφωνία με το στρατό και θα μεταφερθούν στην επαρχία του Idlib,ενώ υπάρχουν κι αυτοί που επιθυμούν να ενταχθούν στο πλαίσο του διακανονισμού.
Οι πηγές ανέφεραν ότι αυτοί οι τελευταίοι μαχητές θα ενταχθούν στο νέο σχηματισμό “Σύνταγμα Hermon,”  που ο συριακός στρατός θ΄ανακοινώσει σύντομα το σχηματισμό του ως ενός από τους σχηματισμούς μάχης που θα συμβάλει στη προστασία της Δυτικής περιφέρειας της Δαμασκού μετά τις πρόσφατες συμφιλιώσεις.
Πάνω από 1200 τ. ”μαχητές” δέχθηκαν τον διακανονισμό ενώ για το  Idlib θ΄αναχωρήσουν μόλις  135 ένοπλοι που απέρριψαν την πρόταση.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας η εθνική οδός Δαμασκός Quneitra θα είναι ασφαλής.dampress. 4.1.16%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%b9

Δεκάδες ένοπλοι σήμερα το πρωί παραδίδουν τα όπλα τους στην περιοχή της Sasa και στα γύρω χωριά όπως το Beit Saber στη διαδικασία της συμφιλίωσης.%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b7%ce%b8

To sana μεταφέρει πως περί τους  200 ενόπλοι από ατα χωριά  Beit Saber, Beit Tima, Sasa και Husnu, Kafr της δυτ. περιφέρειας Δαμασκού  κατέθεσαν τα όπλα τους και έκαναν χρήση του νόμου πρεί αμνηστείας.

dimpenews.com