Μια καναδέζα συνελήφθηκε στην Τουρκία για ”προσβολή” του Ερντογάν στο fb.

Ece Heper est détenue en Turquie depuis la fin décembre.

Μια καναδέζα η Ece Heper συνελήφθηκε στην Τουρκία τέλος Δεκέμβρη και παραμένει κρατούμενη γιατί  «εξύβρισε» σε σχόλια δημοσιοποιημένα στο facebook  τον πρόεδρο Ερντογάν σύμφωνα με τον δικηγόρο της Sertac Celikkaleli, που μίλησε στον τύπο του Καναδά.

Η Ece Heper, μια καναδεζοτουρκάλα συνελήφθηκε στις 30 Δεκέμβρη στην πόλη  Kars, στην ΒΑ Τουρκία.Η γυναίκα που έχει διπλή υπηκοότητα Καναδά και Τουρκίας ήταν στην Τουρκία από μέσα Νοέμβρη λένε οι φίλοι της που ισχυρίζονται ότι πρόβλημα ήταν τα πολλά μηνύματα της  στο  Facebook αναφορικά με τον Recep Tayyip Erdogan.%ce%ba%ce%b1%cf%84ssgsgsg6

Σ΄ένα από αυτά στις 28 Δεκέμβρη η Ece Heper κατηγορεί τον Erdogan ότι φυλακίζει δημοσιογράφους που ισχυρίζονται ότι υπάρχουν αποδείξεις αναφορικά με το ότι η Τουρκία υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος  (EIIL).

Οι αρχές του Καναδά λένε ότι γνωρίζουν ότι μια υπήκοός τους κρατείται στην Τουρκία και παρέχουν μια προξενική βοήθεια αλλά δεν δίνουν άλλες λεπτομέρειες επικαλούμενες προσωπικά δεδομέαν.

Η φίλη της Birgitta Pavic αναφέρει ότι η Ece Heper « αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας » και οι φίλοι της αναρωτιούνται αν δέχεται την θεραπευτική αγωγή κατά την κράτησή της.

Τα άτομα που αναγνωρίζονται ως ένοχα ότι προεσέβαλαν τον πρόεδρο αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκιης ως και 3 χρόνια  διευκρινίζει ο δικηγόρος Sertac Celikkaleli.

Από το 2014,που ο Erdogan εκλέχθηκε κατέθεσε ως και 2000 μηνλυσεις εκμεταλλευόμενος νόμος που όριζε την απαγόρευση εξύβριση του προέδρου που ήταν πολύ σπάνια χρησιμοποιημένος στο παρελθόν.

 

Η Ece Heper πέρασε περισσότερο χρόνο στην Τουρκία την τελευταία χρονιά σύμφωνα με τους φίλους της αφότου σχετίστηκε φιλικά  μ΄έναν άνδρα στο νότο της χώρας κοντά στα συριακά σύνορα.Διηγήθηκε ότι ο άνδρας ήταν σ΄εξορία σε κουρδική περιοχή στο βορρά της Συρίας.  Αυτή ενδιαφερόταν πολύ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κούρδοι στην χώρα.

Η Birgitta Pavic προσθέτει ότι η Ece Heper της είπε ότι ο άνδρας αυτός επέστρεψε στην Τουρκία και συνελήφθηκε το Σεπτέμβρη για υποτιθέμενες επαφές του με το (PKK).

Οι φίλοι της Ece Heper λένε ότι αυτή ζούσε στο  Mardin, πόλη στη ΝΑ Τουρκία αλλά πήγε στο Kars για να βρει την γυναίκα του φίλου της και να τη συνοδεύσει στη φυλακή που κρατούν τον άνδρα της.

Συνελήφθηκε στο σπίτι της γυναίκας προς τις 10 h στις 30 Δεκέμβρη σύμφωνα με φίλους της.Ο δικηγόρος της προσθέτει ότι θα μπορούσαν να περάσουν πολλοί μήνες πριν εκδικαστεί η υπόθεσή της. ici.radio-canada 6.1.17

6000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ 

Σε όλα αυτά να προστεθεί το νέο μαζικό κύμμα διωγμού της Παρασκευής.6 000 άτομα του δημόσιου τομέα απολύθηκαν σε μια μέρα στην Τουρκία.Ο Recep Tayyip Erdogan συνεχίζει το πογκρόμ με πρόσχημα το αποτυχημένο πραξικόπημα και στο πλαίσιο του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που παρέτεινε για άλλους 3 μήνες. 100 médias έκλεισαν. Μεταξύ των 6.000 είναι 2 700 αστυνομικοί, 1 700 λειτουργοί του υπ.Δικαιοσύνης , 838 από τον τομέα της Υγείας πάνω από 630 πανεπιστημιακοί και 135 επιφορτιμένοι με ζητήματα θρησκευτικά.

dimpenews.com