15873233_1324198320957330_1202399963996572678_n

Ο επικεφαλής του συριακού κράτους παραχώρησε μια συνέντευξη στο RTL την Κυριακή 8 Γενάρη στη Δαμασκό πριν να συναντήσει μια αντιπροσωπεία 3 γάλλων βουλευτών τους  Thierry Mariani, Jean Lassalle και Nicolas Dhuicq.

Η συνέντευξη έγινε στο προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό.Ερωτώμενος για τους συριακούς και ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι στις συνοικίες που ήλεγχαν οι τρομοκράτες είπε. »Είναι πολύ επώδυνο για εμάς τους σύριους να βλέπουμε ένα μέρος της χώρας κατεστραμμένο και να βλέπουμε ένα λουτρό αίματος απ΄όπου κι αν προέρχεται. Δεν άκουσα ποτέ στην ιστορία να μιλάνε για καλό πόλεμο. Όλοι οι πόλεμοι είναι κακοί ». 

Αλλά δικαιολογεί ως αναγκαίο κακό τους βομβαρδισμούς από την αναγκαιότητα της μάχης κατά της τρομοκρατίας.

« Το θέμα είναι να ξέρουμε πως θ΄απελευθερώσουμ ετους πολίτες από τους τρομοκράτες μέσα σε αυτές τις συνοικίες. Είναι καλύτερο να τους αφήσουμε υπό την εξουσία τους με τους αποκεφαλισμούς τις εκτελέσεις ; Αυτός είναι ο ρόλος του κράτους; Όχι πρέπει πρέπει να τους απελευθερώσουμε και αυτό είναι κάποιες φορές το τίμημα που πληρώνεις αλλά τελικά τα άτομα απελευθερώθηκαν από τους τρομοκράτες. Αυτό είναι που εμείς έχουμε να κάνουμε », εκτιμά ο Bachar al-Assad, που δεν θεωρεί την απελευθέρωση του Χαλεπίου ως μια νίκη της διοίκησής του.  « Η νίκη θα είναι όταν θα έχουμε εξαλείψει όλους τους τρομοκάτες.Αλλά σίγουρα είναι μια στιγμή κρίσιμη αυτού του  πολέμου και  είμαστε στο δρόμο της νίκης ».RTL

BINTEO http://www.rtl.fr/actu/international/bachar-al-assad-nous-sommes-sur-le-chemin-de-la-victoire-7786644701

όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από το γαλλικό μέσο στις 9.1.17 Δευτέρα.To απόσπασμα διαδόθηκε κι από τα κανάλια  LCP και France Info,

%ce%ba%ce%b1%cf%84yggygu

update « Noμιμοποιούμαστε να απελευθερώσουμε οποιαδήποτε ζώνη ελέγχεται από τους τρομοκράτες , όποιο όνομα αυτοί κι αν έχουν.Είτε καλούνται Ισλαμικό Κράτος,είτε αποκαλούνται  Al Nosra (παρακλάδι της Al Qaïda),είτε λέγονται μετριοπαθείς ή και ακόμη  Casques blancs (Λευκά κράνη διασώστες ),για μας δεν έχουν σημασία τα ονόματα« , τόνισε στο ράδιο RTL.

Η « θέση » του François Fillon « για τους τρομοκράτες » ήταν « καλοδεχούμενη », πρόσθεσε στη συνέντευξη που έδωσε στα 3 γαλλικά μίντια.le-president-syrien-bachar-al-assad-lors-d-une-interview-a-la-chaine-danoise-tv2-le-5-octobre-2016-a-damas_5776409

 « Όταν αυτός λέει ότι  (η τρομοκρατία) παραμένει η προτεραιότητα και δεν οφείλει να παρεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων χωρών αυτή η θέση είναι η καλοδεχούμενη », ανέφερε ο Bachar al-Assad.
 « Αλλά εμείς οφείλουμe να είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτό που μάθαμε σε αυτή την περιοχή τα τελευταία χρόνια είναι ότι πολλοί υπεύθυνοι λένε πράγματα και κάνουν τα αντίθετα  »Και συνέχισε εγώ δεν θέλω να πω ότι ο κ. Fillon θα κάνει κάτι τέτοιο, δεν το ελπίζω αλλά πρέπει να περιμένουμε και να περιμένουμε γιατί δεν έχουμε επαφή. Αλλά αυτό που λέει ως τώρα αν το κάνει θα είναι πολύ καλό « .Syria's President Bashar al-Assad speaks to French journalists in Damascus, Syria, in this handout picture provided by SANA on January 9, 2017. SANA/Handout via REUTERS

Ο π.πρωθυπουργός François Fillon υποψήφιος για τις προεδρικές το Μάη εκθειάζει την προσέγγιση με τη Μόσχα για το διακανονισμό του συριακού όσο και μια συμμαχία με Bachar al-Assad και τη Ρωσία για την καταπολέμηση της ISIS.

Όταν κλήθηκε να εκφραστεί για τον Donald Trump, χαρακτήρισε τη νίκη του στις προεδρικές « θετική ». « Αν υπάρξει μια ειλικρινής πρσέγγιση μια βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ και Ρωσίας αυτό θα έχει ένα αντίκτυπο σταπροβλήματα σε όλο τον κόσμο , συμπεριλαμβανομένης της Συρίας « , είπε.Το πρόγραμμά του είναι « πολύ ελπιδοφόρο ».

Για την ημερομηνία απελευθέρωσης της  Raqqa, ο πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι αυτό το θέμα είναι στρατιωτικό και εξαρτάται από τον στρατιωτιό σχεδιασμό και τις στρατιωτικές προτεραιότητες.  “Αλλά σε εθνικό επίπεδο δεν υπάρχουν προτεραιότητες γιατί κάθε σπιθαμή της Συρίας είναι συριακό έδαφος και οφείλει να είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης ”.

Eρωτώμενος για το αν έχει τη διαθεση να διαπραγματευθεί άμεσα  με τις αντίθετες οργανώσεις  στις συνομιλίες στην Astana, απάντησε : “Βεβαίως και τη διαθέτουμε.Είμαστε έτοιμοι ν αδιαπραγματευθούμε όλα τα θέματα. όλα είναι επιτρεπτά καθώς μιλάμε για διαπρραγματεύσεις για το σταμάτημα του πολέμου στη Συρία  ή για το μέλλον της Συρίας.Δεν υπάρχουν όρια σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Αλλάδεν ξέρουμ εως τώρα ποιά θα είναι η άλλη πλευρά.Θα έχουμε μια πραγματική συριακή αντιπολίτευση που έχει λαικές βάσεις ερείσματα στη Συρία  ? Πρέπει να υπάρξει μαι συριακή αντιπολίτευση για να εξεταστούν αυτά τα ζητήματα γιατί η επιτυχία αυτής της διάσκεψης εξαρτάται από αυτό το σημείο”.

O al-Assad  συνέχισε : “Θα ήθελα να πω στο γαλλικό λαό ότι τα mainstream media απέτυχαν στην πλειοψηφία των δυτικών χωρών και ότι η πραγματικότητα διέψευσε τις ιστορίες τους.Υπάρχουν εναλλακτικά μίντια  μέσω των οποίων κάθε γάλλος πολίτης  μπορεί ν΄αναζητήσει την πραγματικότητα”.

 »Το ότι η Γαλλία επιτέθηκε στη Λιβύη αυτό ήταν στα πλαίσια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; » ρώτησε με τη σειρά τους γάλλους δημοσιογράφους ο Άσαντ.Δεν πρέπει να μας κατηγορούν πρόσθεσε.

dimpenews.com