Οι πιο πολλοί νέοι έφυγαν για τζιχάντ την περίοδο της Troïka

%ce%ba%ce%b16%cf%84%cf%84%ce%b377%cf%85

Προσκεκλημένος του Boubaker στο ραδιόφωνο  Μοsaique FΜ  στο Midi Show ο  Hamma Hammami, ο επικεφαλής της τυνησιακής αριστεράς εκπρόσωπος τύπου του Λαικού Μετώπου αναφέρθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη χώρα.

Εκτίμησε ότι οι νέοι στάλθηκαν στη Συρία και προς άλλες ζώνες έντασης κατά τη διάρκεια της περιόδου της Troïka ( 2012-2013) και ότι η ένταξή τους δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά πολύ περισσότερο ήταν μέρος ενός σχεδίου εθνικής και διεθνούς αποσταθεροποίησης επικεντρωμένου στη Συρία.

  Ανέφερε ότι η στάτευση των νέων εκδηλώθηκε μέσω μιας εθνικής και διεθνούς στρατηγικής όπου ενέχονται πολλές χώρες ξένες και αραβικές. Ο σκοπός  ήταν η γεωπολιτική εκτροπή της περιοχής  « θέλοντας με κάθε τίμημα η περιοχή της Μ Ανατολής να είναι πάντα υπό ένταση  »  είπε.  Προσθέτει: «Είναι καιρός πια ο υπ.εσωτερικών να μας πει πως αυτοί οι νέοι  στάλθηκαν και ποιές είναι οι χώρες συνεργοί σε αυτό ».

Συνεχίζει : « όταν ήμουν σε ταξίδι στην Antakya Αντιόχεια στην Τουρκία άτομα μου είπαν ότι το τουρκικό καθεστώς τους μετέφερε στη Συρία.  Ή αυτό που εμείς απαιτούμε είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη  κυρίως η όλη διαδικασία να υλοποιηθεί:  ποιός τους χορήγησε τα πλαστά έγγραφα , οι στρατολόγοι κλπ.  Αυτοί που κινούν τα νήματα οφείλουν να κριθούν γιατί η κοινή γνώμη έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ».Πρέπει να καταδικαστούν αυτοί που διευκόλυναν το ταξίδι των νέων τυνήσιων προς τη Συρία επέμεινε.Για να το πετύχουμε αυτό είναι πρωταρχικό ν΄ανανεώσουμε τις επαφές  και τις καλές διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία είπε.

Η λύση είναι ν΄ασκηθεί πίεση για να γνωρίσουμε την αλήθεια. «Και αυτό είναι χάρη στην κοινωνία των πολιτών που κινητοποιείται και συνεχίζει να κάνει  να κινούνται τα πράγματα», εκτίμησε ο Hamma Hammami.   »

Η επιστροφή των τρομοκρατών θα προκαλέσει πολλές έννοιες στους τυνήσιους και η ευθύνη βαρύνει τα 2 κόμματα στην εξουσία που κλήθηκαν να βρουν λύσεις επείγουσες πριν να είναι πολύ αργά   », συμπέρανε.leconomistemaghrebin 9.1.17

dimpenews.com