Νέα μεγάλη επίθεση της ISIS στη Deir Ezzor.Eπιχειρεί να καταλάβει το αεροδρόμιο.

fotos encontradas en la red de ISIS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ξεκίνησε μια ακόμη επίθεση ευρείας κλίμακας  στην επαρχία της Ντέιρ αλ-Ζορ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στη δεύτερη φάση της επίθεσης που εξαπέλυσε χθες το βράδυ μια μεγάλη δύναμη των τρομοκρατών εισέβαλαν στις θέσεις του στρατού στην εθνική οδό Δαμασκός-Ντέιρ αλ-Ζορ , Tal Brouk, Πανόραμα και κοιλάδα Thardeh .Την μεγάλη πίεση την δέχεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Η επίθεση της ISIS είχε ως αποτέλεσμα να καταλάβουν οι τρομοκράτες πολλά σημεία κοντά στο Πανόραμα, νεκροταφείο ,κυκλικό κόμβο της Ντέιρ αλ-Ζορ.

Σύμφωνα με αναφορές  το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε ν΄ αποκόψει το κεντρικό δρόμο ανεφοδιασμού του στρατού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, αναγκάζοντας τις συριακές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις να εισέλθουν στην μάχη.Διεξάγονται αεροπορικές επιδρομές και ο στρατός επιχειρεί ν΄ανακτήσει το απωλεσθέν έδαφος. c2nektvvqaaoyuo

H ISIS ανακοίνωσε μέσω του amaq ότι κατέλαβε το κτίριο των τεχνικών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Deir Ezzor κάτι που διαψεύδουν φιλοσυριακές πηγές επικαλούμενες τοπικές πηγές.

Επιχειρείται συντονισμένη επίθεση αποδυνάμωση της συριακής πλευράς ενόψει διαπραγμάτευσης στην Άstana.

dimpenews.com