Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία της εγκατάστασης του και  ως νέος πρόεδρος τόνισε « θα ενισχύσουμε τις παλιές συμμαχίες μας και θα κλείσουμε άλλες προκειμένου να ενώσουμε το πολιτισμένο κόσμο για την εκρίζωση της τρομοκρατίας του ριζοσπαστικού ισλάμ  από την επιφάνεια της γης « , υπό τις επυφημίες εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων.

 »Η Βίβλος μας είπε σε κάποιο σημείο ότι είναι καλό για τους ανθρώπους να ζουν με ενότητα και αρμονία . Όταν η Αμερική είναι ενωμένη κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει. Μην έχετε φόβο είμαστε προστατευμένοι  και θα είμαστε πάντα από τους καταπλκτικούς άνδρες και γυναίκες του στρατού μας καιτων δυνάμεων ασφαλείας.Και κυρίως θα είμαστε προστατευμένοι από τον  Θεό.

Η τελετή σήμερα έχει ένα νόημα πολύ ιδιαίτερο γιατί δεν πρόκειται απλά για μεταφορά της εξουσίας μιας διοίκησης από το ένα κόμμα στο άλλο. Αντικαθιστούμε την εξουσία της  Washington για εσάς τη δίνουμε σε εσάς το λαό των ΗΠΑ.Η 20 Γενάρη θα μείνει στις μνήμες ως η μέρα που ο λαός ξαναπήρε την εξουσία στη χώρα.Για να δώσουμε στους αμερικανούς αυτό που έχουν ανάγκη : εξαιρετικά σχολεία για τα παιδιά τους,ασφάλεια στις συνοικίες τους για τις οικογένειές τους  και καλές δουλειές για όλους.. Μητέρες και παιδιά είναι παγιδευμένα από τη φτώχεια στις πόλεις μας , τα εργοστάσιά μας τα σκουρισαμένα εργοστάσιά μας είναι ετοιμόρροπα παντού στη χώρα , στο εκπαιδευτικό μας σύστημα λέιπουν χρήματα ..και η εγκληματικότητα  οι συμμορίεςκαι τα ναρκωτικά πήραν πολλές ζωές ..το αμερικάνικο μακελειό θα σταματήσει εδώ και τώρα .Επιχορηγήσαμε τους στρατούς ξένων χωρών ενώ οι στρατιωτικοί μας εξοπλισμοί επιδεινώθηκαν.Υπερασπσιτήκαμε τα σύνορα άλλων χωρών αρνούμενοι την άμυνα των δικών μας.  Ξοδέψαμε εκατομύρια δολάρια στο εξωτερικό ….«πρώτα οι ΗΠΑ.Αγοράζουμε αμερικανικά προϊόντα, προσλαμβάνουμε αμερικανούς»

Θα δομήσουμε νέους δρόμους και αυτοκινητοδρόμους,νέες γέφυρες αεροδρόμια, tunnels και σιδηροδρόμους παντού μέσα στην καταπληκτική χώρα μας.Θα βγάλουμε τα άτομ ααπό την κοινωνική βοήθεια και θα τους ξαναδώσουμε δουλειά.Θα επιδιώξουμε να διασφαλίσουμε τη φιλία και τις καλές σχέσεις  με τις άλλες χώρες του κόσμου ,αλλά οφείλουν ν ακαταλάβουν ότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να προτάσει τα συμφέροντά της από αυτά των άλλων. Δεν επιδιώκουμε να επιβάλουμε τον τρόπο ζωής μας σεοποιονδήποτε αλλά θέλουμ εαυτός να υπηρετεί το παράδειγμα για τους άλλους.

dimpenews.com