Ο Abdul Hakim Abdel Nasser γιος του αείμνηστου ηγέτη της ΑΙγύπτου Gamal Abdel Nasser απέστειλε ένα μήνυμα στον σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ μέσω τηλεγραφήματος στον τ. πρέσβη τη Συρίας στην Ιορδανία Bahjat Suleiman, όπου χαιρετίζει την αποφασιστικότητα της Συρίας και την προσκόλλησή της στην αραβική ταυτότητα:
Αδερφέ και φίλε στρατηγέ  Bahjat Suleiman
Χαιρετίζουμε τον αραβισμό και μετά τη νέα καταιγίδα που πυροδότησαν οι ψίθυροι  « για ακύρωση της αραβικής ταυτότητας στο συριακό υπό έκδοση Σύνταγμα  » όνειρο της αποικιοκρατίας παλιών και νέων πρακτόρων.

Χαιρετίζω τον στρατό μας τον ηρωικό  Συριακό Αραβικό Στρατό και το συριακό λαό και τον μεγάλο ηγέτη τον Bachar al-Assad.
Εκφράζω την ακράδαντη πίστη μου στην σοφία και τον αυστηρό συριακό προσανατολισμό που αρνήθηκε να διαπραγματευθεί με τη σιονιστική οντότητα και τά αφεντικά της και πλήρωσε τίμημα βαρύ για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας της Συρίας και των αραβικών δικαιωμάτων γενικότερα.

Το γεγονός αυτό ενισχύσει την πεποίθησή μας  ότι η συριακή εθνική ηγεσία, δεν θα δεχθεί να τρωθεί στην καρδιά η παλλόμενη αξιοπρέπεια του έθνους και της εθνικής υπερηφάνειας και δεν θα επιτρέψει καμιά κίνηση κατά της αραβικής ταυτότητας που θα πλήξει την  καρδιά του έθνους και ότι θα συνεχίσει η Συρία και όλος ο αραβικός κόσμος χάρη στο τίμημα  της σταθερότητας της Συρίας,του Συριακού αραβικού στρατού και ανθρώπων πιστών και περήφανων  την ιστορία του, την πρόοδο και και την δόξα .

Υποστήκατε και υποστήκαμε την πρώην αποικιοκρατία και στο παρόν που έπληξε το εθνικό σχέδιο με τους πελάτες της τους αντιδραστικούς παραδοσιοκράτες  αλλά όπως τους απώθησε ο Gamal Abdel Nasser  αυτό κάνει τώρα και ο Bachar al-Assad, ενάντια σε δυνάμεις σκοταδιστικές και αντιδραστικές.
Ζήτω η Συρία  – η παλλόμενη καρδιά του έθνους- ένα σύστημα ενωτικό ,ελεύθερο και αραβικό..maan 31.1.17

dimpenews.com