%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%be%cf%83

Toπικές πηγές από τη συριακή επαρχία της Hasaka διαβεβαίωσαν στο  site της τηλεόρασης «aljadeed.tv» ότι στην πόλη  Markada στο τελευταίο οχυρό της Daesh στο νότο της επαρχίας της Hasaka, πραγματοποιήθηκε άφιξη κορυφαίων  »προσωπικοτήτων » της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι πηγές υπογράμμισαν ότι η πόλη γνώρισε μια κατάσταση συναγερμού άνευ προηγουμένου κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι έφθασε στην συριακή πόλη από το Ιράκ ο αρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης ο Abou Bakr al-Bagdadi.%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%cf%83%ce%ba%ce%bc%ce%bc%cf%83%ce%bf%ce%ba
Μια κουρδική πηγή ανέφερε ότι οι  »υπηρεσίες πληροφοριών » των κουρδικών δυνάμεων κατέγραψαν πολλές συσκέψεις κατά τις 2 τελευταίες ημέρες εντός της πόλης  όπου οι κούρδοι κυριαρχούν στην ύπαιθρο της.  Αυτό σημαίνει ότι κάποιο σήμα δέχθηκαν οι τρομοκράτες στην περιοχή..
Η πηγή σημείωσε ότι αν επιβεβαιωθεί αυτή η επίσκεψη του Bagdadi στη συριακή πόλη αυτή επέρχεται στο πλαίσιο να ανυψώσει το ηθικό των τρομοκρατών που έχουν υποστεί μια μεγάλη  κατάρρευση στις τάξεις τους στην επαρχία της Hasaka.
Επίσης αυτές οι εκξελίξεις συμπίπτουν με τη μάχη κατά της « Daesh » σε πολλά μέτωπα και μάχες τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία  όπου οι ιρακινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους  lγια νάνακτήσουν όλη τη Μοσούλη  και καθώς οι κουρδικές δυνάμεις επιχειρούν να προχωρήσουν προς τη Ράκα σε συνδυασμό με την προέλαση του συριακού στρατού  προς την πόλη al Bab στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χαλεπίου ενώ ομοίως έχουν σχεδόν περικυκλώσει την ίδια πόλη και οι δυνάμεις που υποστηρίζει η τουρκική επιχείρηση  « Ασπίδα του Ευφράτη ».
Βίαιες μάχες πραγματοποιεί ο συριακός στρατός με την Daesh στην Α Homs στο Qalαmoun στην ύπαιθρο της Δαμασκού και στην Deir al-Zour στην Α Συρία .
Η εξαφάνιση του επικεφαλή της « Daesh » εδώ και 3 μήνες προκάλεσε έντονη φημολογία ότι σκοτώθηκε.Οι τελευταίες πληροφορέις αναφέρουν ότι είναι εν ζωή και ότι κατά την πρόσφατη μεταφορά εκατοντάδων αν όχι χιλιάδων μαχητών της « Daesh » από το Ιράκ προς Συρία αναφέρεται ότι μεταξύ τους ήταν και ο   « Bagdadi » .aljadeed.tv 2.1.17, alalam.

dimpenews.com