Τρομοκρατική επίθεση από άτομο που έφερε τουλάχιστον ματσέτα και κράυγαζε Αλλάχ Ακμπάρ δέχθηκαν 3 στρατιωτικοί την Παρασκευή το πρωί στο Λούβρο στο Παρίσι.Ο επιτιθέμενος τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά στρατιωτικού.Τραυματίστηκαν 2 στρατιωτικοί.

Για 3 ώρες επισκέπτες του Μουσείου ήταν στα υπόγεια. » »Μας είπαν ο επιτιθέμενος είναι νεκρός μη φοβάστε ».

O ξεναγός ενός γκρουπ κινέζων τουριστών τραβηξε μια φωτογραφία που δείχνει τον επιτιθέμενο στο έδαφος από τα πυρά των στρατιωτών. rt

Ο επιτιθέμενος στο περίπολο στο  Carrousel του  Louvre σύμφωνα με τον επικεφαλή της αστυνομίας στο Παρίσι πρόφερε απειλές και κράυγασε «Allah Akbar».

Donald Trump στο Twitter «Μια νέα επίθεση ριζοσπαστών ισλαμιστών διαπράχθηκε στο Μουσείο του λούβρου στο Παρίσι.Οι τουρίστες κλειοδώθηκαν.Η Γαλλία εκ νέου υπό τα πυρά επιθέσεων.Αμερικανοί ανοίξτε τα μάτια !» L’image contient peut-être : 1 personne, texte:

12h15. Ο επιτιθέμενος εγχειρίστηκε στο ευρωπαικό νοσοκομείο Georges-Pompidou. Τραυματίστηκε στο στήθος από την μια τουλάχιστον από τις 5 σφαίρες που έριξαν εννατίον του οι στρατιβωτικοί, είναι εκτός κινδύνου.

12h04. Ένας δεύτερος στρατιωτικός μέλος της περιπόλου που δέχθηκε την επίθεση τραυματίστηκε πιο σοβαρά από τον άλλον που δέχθηκε επιφανειακό τραύμα στο ύψος του κρανίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

VIDEO

VIDEO. 

11h37. Άνοιξε έρευνα  για σοβαρή απόπειρα δολοφονιών συνυφασμένη με τρομοκρατική επιχείρηση και εγκληματική οργάνωση κακοποιών τρομοκρατών  αναφέρει η εισαγγελία. Μετέχει στις έρευνες η αντιτρομοκρατική του εγκληματολογικού της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού  (SAT) και η Γ Διεύθυνση της Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI).

French soldier shoots Louvre attacker:
• « Terrorist » in nature – Paris police chief
• The Louvre museum evacuated http://bbc.in/2k8Ixa1 

 11h35. Εκκένωση των επισκεπτών που αποκλείστηκαν στο Louvre. Σύμφωνα με Pierre-Henri Brandet, εκπρόσωπο τύπου του Υπ.Εσωτερικών  1000 άτομα αποκλεισμένα μετά από την επίθεση θα εκκενωθούν με κάθε ασφάλεια.

Voir l’image sur Twitter

Voir l'image sur Twitter

Εκκένωση ατόμων από το εσωτερικό του  @France24_fr

  • Voir l'image sur TwitterVoir l'image sur TwitterVoir l'image sur Twitter
Voir l'image sur Twitter

Κινέζοι τουρίστες αποκλεισμένοι στο  εσωτερικό του Louvre

11h23. Ένα δέυτερο άτομο συνελήφθηκε.Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας λίγο πριν τις 11 h ένα β άτομο συνελήφθηκε από 3 αστυνομικούς με πολιτικά στην έξοδο του μετρό Louvre-Rivoli. Αυτός ο άνδρας είναι περί τα 35 καθηλώθηκε στο έδαφος και στη συνέχεια οδηγήθηκε πολύ γρήορα στο  RATP. Δεν ξέρουμ εμέχρι τώρα αν υπάρχει διασύνδεση με την επίθεση στο Λούβρο.Η σύλληψη επιβεβαιώθηκε από το Υπ.Εσωτερικών.

Ministère Intérieur υπουργείο Εσωτερικών

@Place_Beauvau

.@PHBrandet (εκπρόσωπος τύπου) : ένα 2ο άτομο συνελήφθηκε.Η εμπλοκή του θα καθοριστεί από τον εισαγγελέα. τη Δημοκρατίας.

11h21. Ο σταθμός του μετρό  Palais-Royal των γραμμών 1 και  7 έκλεισε.

11h20. Πρόκειται  « οφθαλμοφανώς » για μια επίθεση  « τρομοκρατικού χαρακτήρα », ανέφερε ο πρωθυπουργός  Bernard Cazeneuve.

11h12. «Θεωρώ ότι πρόκειται για μια επίθεση ενός ατόμου που προφανώς είχε τη θέληση να επιτεθεί,ήταν απειλητικός και πρόφερε προτάσεις  αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιθυμούσε να ενεργήσει σε τρομοκρατικό πλαίσιο » αναφέρει ο υπέυθυνος της αστυνομίας στο Παρίσι.

11h11. Ο επιτιθέμενος τραυματίστηκε στο στήθος .Είναι σοβαρά σύμφωνα με τον Michel Cadot,τον επικεφαλή της αστυνομίας στο Παρίσι.

11h03. Ο στρατιώτης που δέχθηκε την επίθεση είναι ελαφρά τραυματισμένος σύμφωνα με τον επικεφαλή της αστυνομίας.

ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού

10h55. Ο επιτιθέμενος πρόφερε απειλές και κραύγαζε «Allah Akbar», σύμφωνα με  Michel Cadot, τον επικεφαλή της αστυνομίας του Παρισιού.

10h40. Ο επιτιθέμενος δεν είχε εκρηκτικά άγνωστα τα κίνητρά του. 10h15. Ένα μέρος της συνοικίας αποκλείστηκε κυρίως ο δρόμος Rivoli όπου ένα μέρος του έκλεισε για την κυκλοφορία.

10h10.Voir l’image sur Twitter

Voir l'image sur Twitter

Ministère Intérieur υπουργείο Εσωτερικών

@Place_Beauvau

Ένα σοβαρό γεγονός που έχει σχέση με τη δημόσια ασφάλεια διαδραματίζεται στο Παρίσι στο quartier του , προετεραιότητα στην παρέμβαση των δυνάμεων της ασφάλειας και στις πρώτες βοήθειες

10 h. Οι δυνάμεις της τάξης εκκενώνουν ένα μέρος των επισκεπτών και του προσωπικού που είναι στην galerie.

9h45. Ένας άνδρας πλησιάζει 3 στρατιωτικούς της επιχείρησης  Sentinelle, που είναι τοποθετημένοι στην είσοδο της galerie του Carrousel  του μουσείου του Λούβρου.Βγάζει μια machette. Ένας στρατιωτικός πυροβολεί και τραυαμτίζει σοβαρά τον επιτιθέμενο.leparisien

dimpenews.com