Η αντιτρομοκρατική ταυτοποίησε ως δράστη της επίθεσης τον Αιγύπτιο Abdallah E-H, 29 ετών σύμφωνα με τα στοιχεία που πήρε από το κινητό του τηλέφωνο κατά την LCI.

Κατά την έρευνα που διεξήχθη για την ταυτοποίηση του τρομοκράτη του Λούβρου που επιτέθηκε με μαχαίρι σε στρατιωτικούς κραυγάζοντας  «Allahu Akbar», στις 3 Φλεβάρη εντοπίστηκε ένας λογαριασμός Twitter που θα μπορούσε ν΄ανήκει στον ύποπτο.

Θεωρείται ότι είχε  tweeté πριν την επίθεση στο  carrousel του Λούβρου κάνοντας αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος «στους αδερφούς στη Συρία και σ΄όλον τον κόσμο», σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα που επικαλείται το AFP.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτά τα tweets προέρχονταν από «λογαρισμό  twitter που θα μπορούσε ν΄ανήκει στο δράστη».

Ερευνάτια πάντα το κινητό του  Iphone 7 και το Ipad.

Στο λογαριασμό ονόματι Abdallah El-Hamahmy, δημοσιεύθηκαν πολλά tweets στην αραβική λίγα λεπτά πριν την επίθεση αναφέρει το AFP. Το 1 στις 09h31: «Στ΄’όνομα του Allah […] για τ΄αδ’έρφια μας στη Συρία και τους μαχητές σε όλον τον κόσμο ». Μετά από 1΄ ένα άλλο  tweet, αναφερόταν στη Daesh.
Tην παραμονή της επίθεσής του ο Abdallah El-Hamahmy  tweeté : « γιατί φοβούνται  « το κράτος του Islam » (Dawlat al-Islam) ? »23:30 – 3 Févr 2017

Τουλάχιστον 10 tweets αναρτήθηκαν μεταξύ 09h34 και 09h27 από τον ίδιο λογαριασμό όταν άρχισε η επίθεση στις 09h50. Ο κάτοχος του λογαρισμαού είχε κάνει ταξίδι Dubaï-Paris στις 26 Γενάρη το ταξίδι που έκανε και ο δράστης.

Στο Twitter ο Abdallah El-Hamahmy, ο δράστης της επίθεσης στο Λούβρο ανακοίνωσε την άφιξή του στη Γαλλία από το αεροδρόμιο στο  Dubaï.
Ο εισαγγελέας του Παρισιού Xavier Molins ανέφερε ότι μια έρευνα κατ΄οίκον στην κατοικία του δράστη όπου εντοπίστηκε ένα διαβατήριο  όπου περιέχονταν 2 visas για Τουρκία και Σ Αραβία για 2015 και  2016.rt

dimpenews.com