»Ρώσοι γιατροί συμβούλεψαν το σύριο πρέοδρο Bashar al Assad να πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις στη Ρωσία. » Με  αυτό τον τίτλο άρθρο το λιβανέζικο μέσο πληροφοριών adiyyar επιβεβαιώνει πριν λίγο 6.1.17 την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε ο σύριος πρόεδρος.

Μετά την επιπλοκή στην υγεία του ρώσοι γιατροί συμβούλεψαν τον
Bachar al-Assad, να επισκεφθεί τη Μόσχα και να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις καθώς το  stress και η κούραση από την διοίκηση που άσκησε στην χώρα σε εμπόλεμο καθεστώς  6 ετών φαίνεται ότι τον επηρέασαν.Τον προστρέπουν να υποβληθεί σε αυτόν τον ιατρικό έλεγχο για την αποφυγή σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου την επόμενη φορά.

Φαίνεται ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενδιαφέρεται προσωπικά για την υγεία του ομολόγου του Bachar al-Assad και θέλει να υποβληθεί σε εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο ώστε να διασφαλιστεί ότι ο σύριος πρέοδρος θα έχει καλή και εξαιρετική υγεία και δεν θα κινδυνεύσει να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή ισχαιμικό επεισόιο στο μάτι παρ΄ότι ο πρόεδρος Άσαντ χαίρει εξαιρετικής υγείας και ξεπέρασε την κρίση στην υγεία του που δεν κράτησε παρά μόνο 2 με 3 ημέρες. addiyar 6.1.17

Aντίθετα ο βέλγος βουλευτής Philip Dowinter, επικεφαλής της  κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της χώρας του που επισκέφθηκε σήμερα τον Άσαντ στη Δαμασκό δήλωσε στις 6.2.17 ότι  τη Δευτέρα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και αρνήθηκε τις  αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών ασθένησε ο Πρόεδρος της Συρίας και ότι μεταφέρθηκε στη Βηρυτό για θεραπεία.

Είπε «είχαμε πολιτικές συναντήσεις με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ και τον υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Moualem. Έμαθα από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ότι ο  Άσαντ υπέστη καρδιακή προσβολή και ότι έπασχε από καρδιακή νόσο και ούτω καθεξής. Τον είδα πριν από μία ώρα και μιλήσαμε για μιάμιση ώρα και ήταν τόσο σ΄εμφάνιση  πολύ καλά όσο και στην υγεία του.Ήταν πολύ ενθουσιώδης, γι ‘αυτό διαβεβαιώνω ότι αυτές οι πληροφορίες είναι ψευδείς και κατασκευασμένες. « alalam 6.1.17

dimpenews.com