H Τουρκία ορέγεται και τη Ράκα μετά από συμφωνία με ΗΠΑ.4 νεκροί τούρκοι στρατιώτες στο Al Bab..

%cf%87%cf%82%ce%b9%ce%be%cf%87%cf%82%ce%be%ce%b9%cf%87%cf%82
Οι 4 τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν σήμερα στην Al bab

H Τουρκία ανακοίνωσε ότι ο FSA που υποστηρίζει προήλασε εντός του οχυρού της ISIS στο συριακό Al-Bab, κι ανέφερε μια πιθανή δέσμευση των ειδικών της δυνάμεων  για να κατακτήσουν και τη συριακή Raqa.

« Tις τελευταίες ημέρες οι ειδικές δυνάμεις μας και οι δυνάμεις του FSA πραγματοποίησαν μια αληθινή πρόοδο   » στο Al-Bab, δήλωσε ο Mevlüt Cavusoglu.

“Ο επόμενος στόχος της Συρίας είναι η επιχείρηση στη  Raqa. Είναι απαραίτητο να οδηγήσουμε την επιχείρηση στη Raqa, όχι με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά με καλά άτομα “, δήλωσε ο  Cavusoglu, υπαινισόμενος τις κουρδικές πολιτοφυλακές που είναι σύμμαχοι της  Washington που η Άγκυρα θεωρεί “τρομοκράτες”.

“Ως χώρα της περιοχής, ως χώρα της συμμαχίας , μπορούμε να δεσμεύσουμε τις ειδικές μας δυνάμεις , είναι απαραίτητο και το κάνουμε”, πρόσθεσε σε συνέντευξη τύπου με το σαουδάραβα ομόλογό του  Adel al-Jubeir, που επισκέφθηκε την Άγκυρα.

Βίαιες συγκρούσεις διαδραματίστηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη μεταξύ των ανταρτών που υποστηρίζουν οι τούρκοι και της ISIS σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH).

6 πολίτες σκοτώθηκαν και  12 τραυματίστηκαν προσθέτει.

Επικαλούμενο το τουρκικό στρατό το Anadolu μετέφερε την Τετάρτη ότι  58 “τρομοκράτες” και 2 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες της νύχτας.  ‘Aλλες πηγές αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν 4 τούρκοι στρατιώτες.

Ο στρατός ο συριακός προσεγγίζει από το νότο.Η πόλη είναι έκτοτε  “περικυκλωμένη από όλες τις πλευρές”, aδήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim.

“Συντονιζόμαστε με τη Ρωσία για την αποφυγή ” κάθε επεισοδίου δήλωσε στην τηλεόραση ο Ibrahim Kalin, εκπρόσωπος τύπου του τούρκου προέδρου.c4kjcz4wmaelf7l

Ο Kalin πρόσθεσε ότι ένα  “συγκεκριμέο σχέδιο” για την εκδίωξη της ISIS από τη  Raqa συζητείται με την Washington.

Σε τηλεφωνική τους συνομιλία την Τρίτη Recep Tayyip Erdogan και Donald Trump  “συμφώνησαν ν΄αντιδράσουν μαζί σε  Raqa και Al-Bab”, σύμφωνα με πηγή στην τουρκική προεδρία..lexpress 8.2.17

dimpenews.com