%cf%87%cf%82%ce%b9%ce%be%cf%87%cf%82%ce%be%ce%b9%cf%87%cf%82
Οι 4 τούρκοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν σήμερα στην Al bab

H Τουρκία ανακοίνωσε ότι ο FSA που υποστηρίζει προήλασε εντός του οχυρού της ISIS στο συριακό Al-Bab, κι ανέφερε μια πιθανή δέσμευση των ειδικών της δυνάμεων  για να κατακτήσουν και τη συριακή Raqa.

« Tις τελευταίες ημέρες οι ειδικές δυνάμεις μας και οι δυνάμεις του FSA πραγματοποίησαν μια αληθινή πρόοδο   » στο Al-Bab, δήλωσε ο Mevlüt Cavusoglu.

« Ο επόμενος στόχος της Συρίας είναι η επιχείρηση στη  Raqa. Είναι απαραίτητο να οδηγήσουμε την επιχείρηση στη Raqa, όχι με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά με καλά άτομα « , δήλωσε ο  Cavusoglu, υπαινισόμενος τις κουρδικές πολιτοφυλακές που είναι σύμμαχοι της  Washington που η Άγκυρα θεωρεί « τρομοκράτες ».

« Ως χώρα της περιοχής, ως χώρα της συμμαχίας , μπορούμε να δεσμεύσουμε τις ειδικές μας δυνάμεις , είναι απαραίτητο και το κάνουμε », πρόσθεσε σε συνέντευξη τύπου με το σαουδάραβα ομόλογό του  Adel al-Jubeir, που επισκέφθηκε την Άγκυρα.

Βίαιες συγκρούσεις διαδραματίστηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη μεταξύ των ανταρτών που υποστηρίζουν οι τούρκοι και της ISIS σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH).

6 πολίτες σκοτώθηκαν και  12 τραυματίστηκαν προσθέτει.

Επικαλούμενο το τουρκικό στρατό το Anadolu μετέφερε την Τετάρτη ότι  58 « τρομοκράτες » και 2 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες της νύχτας.  ‘Aλλες πηγές αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν 4 τούρκοι στρατιώτες.

Ο στρατός ο συριακός προσεγγίζει από το νότο.Η πόλη είναι έκτοτε  « περικυκλωμένη από όλες τις πλευρές », aδήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim.

« Συντονιζόμαστε με τη Ρωσία για την αποφυγή  » κάθε επεισοδίου δήλωσε στην τηλεόραση ο Ibrahim Kalin, εκπρόσωπος τύπου του τούρκου προέδρου.c4kjcz4wmaelf7l

Ο Kalin πρόσθεσε ότι ένα  « συγκεκριμέο σχέδιο » για την εκδίωξη της ISIS από τη  Raqa συζητείται με την Washington.

Σε τηλεφωνική τους συνομιλία την Τρίτη Recep Tayyip Erdogan και Donald Trump  « συμφώνησαν ν΄αντιδράσουν μαζί σε  Raqa και Al-Bab », σύμφωνα με πηγή στην τουρκική προεδρία..lexpress 8.2.17

dimpenews.com