Συλλυπητήρια του Πούτιν στον Eρντογάν για τους 3 τούρκους στρατιώτες που σκότωσαν κατά λάθος οι ρώσοι στο Al-Bab.

Un raid russe tue accidentellement trois soldats turcs, Poutine présente ses condoléances

O ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον τούρκο ομόλόγό του  μετά το θάνατο 3 τούρκων στρατιωτών  από ρωσικά αεροπορικά χτυπήματα που από ατυχηματικώς τους σκότωσαν.

Η Μόσχα αναγνώρισε στις  9 Φλεβάρη ότι αεροπλάνα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ατυχηματικώς σκότωσαν 3 τούρκους στρατιώτες στη Β Συρία ανέφερε το RIA. Oι ρωσικές αρχές έτσι επιβεβαβίωσαν τις πληροφορίες που διαδόθηκαν πιο νωρίς σήεμρα από τον τουρκικό στρατό σύμφωνα με τις οποίες 3 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και 11 άλλοι τραυματίστηκαν 1 σε μαι επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το Κρεμλίνο επίσης ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν συλληπήθηκε τον Recep Tayyip Erdogan, σε μια τηλεφωνική συνομιλία. «Μεταξύ των άλλων θεμάτων ο ρώσος πρόεδρος είπε στον  Erdogan ότι του εκφράζει τα συληπητήρια του στο θέμα του επεισοδίου που επήλθε σήμερα  το πρωί της Πέμπτης καθώς οι τούρκοι στρατιώτες  σκοτώθηκαν λόγω έλλειψης συντονισμού στα χτυπήματα της ρωσικής αεροπορίας κατά τρομοκρατών στη διάρκεια κοινής επέμβασης   ρωσοτουρκικής για την απελευθέρωση του  Al-Bab», ανέφερε ο  Dmitri Peskov.

 Το επεισόδιο οδήγησε τους 2 διευθύνοντες να συμφωνήσουν για μια ενδυνάμωση της συνεργασίας τους στη Συρία για να πολεμήσουν πιο αποτελεσματικά κατά του κοινού χεθρού της  Daesh.

Ο επικεφαλής του ρωσικού Επιτελείου ο Valeri Guerassimov, επικοινώνησε επίσης με τον τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar, και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του.rt 9.2.17

dimpenews.com