Τουρκικός στρατός και FSA χάνουν έδαφος στο al Bab ενώ ο συριακός στρατός απλευθέρωσε κι άλλα χωριά.

c4tccivvuaider6

O συριακός στρατός απελευθέρωσε και τα χωριά Rasm al Kama, Rasm al Kabir και Tabarat Madhi στα ΒΑ της αεροπορικής βάσης του kuweires στην επαρχία του Χαλεπίου στον ευρύτερο άξονα της al Bab κινούμενος πιο ανατολικά.Eνώ ανάκτησε και το Shuweilekh κια είναι πια απόσταση βολής από την στρατηγικής σημασίας πόλη Deir Hafer.

c4tnw_5vmaa6yg5

Την ίδια στιγμή ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του χάνουν έδαφος στην πόλη al Bab και αποσύρονται από περιοχές που νωρίτερα είχαν κατακτήσει μετά από μεγάλη κλίμακας αντεπίθεση της ISIS.Toυρκικός στρατός και FSA αποσύρθηκαν σε βάθος 1 χλμ από διάφορα σημεία της Al Bab όπως Β του Tadef, Qubliah και Zamzam. Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ανφέρειότι η ISIS ανέκτησε το νοσοκομείο Al Hikma στο νότο της πόλης όπου ο τουρκικός στρατός χάνει έδαφος….

Σφοδρές ήταν οι συγκρούσεις σήμερα στην πόλη ενώ η τουρκική αεροπορία εντατικοποίησε τις επιδρομές της κατά θέσεων της ISIS.
Ο συριακός στρατός στο νότο του Τadef ενισχύει τις θέσεις του και τώρα προελαύνει ανατολικά προς τη λίμνη Αssad. c4tfh3sweaevs5c
Πολλές δυνάμεις του συριακού στρατού προελαύνουν παράλληλα να καλύψουν την περιοχή από τα βόρεια της λίμνης al jabboul βόρεια του abu jabar.Ο SAA στοχεύει την περιοχή  Al Khafseh που θα επιτρέψει την διοχέτευση του νερού από τον ποταμό Ευφράτη προς Χαλέπι.c4pa46eweaafocb

dimpenews.com