Astana -Bachar al-Jaafari: η Τουρκία ν΄αποσύρει το στρατό της από το συριακό έδαφος,να σφραγίσει τα σύνορα της στους τρομοκράτες…..

16711996_1337473286275687_5309218806985787036_n

O επικεφαλής της συριακής αντιπροσωπείας στ΄Άστανα και μόνιμος πρέσβης τςη χώρας του στο ΟΗΕ ο Dr Bachar al-Jaafari :δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι η Τουρκία οφείλει ν΄αποσύρει τα στρατεύματά της εισβολής από τα εδάφη μας και ότι η οφείλει η Τουρκία να πάρει δραστικά μέτρα για να κλείσει τα σύνορά της στις εισρροές τρομοκρατών προς Συρία αν θέλει να είναι ένας πραγματικός εγγυητής της ρωσοτουρκικής εκεχειρίας που συμφωνήθηκε στο τέλος του χρόνου.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για καταπατήσεις της συριακής εθνικής κυριαρχίας.Ο Bachar al-Jaafari χρέωσε το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε τελική διακήρυξη μετά τις διαπραγματεύσεις στην καθυστερημένη άφιξη της τουρκικής αντιπροσωπείας όσο και των εκπροσώπων των τρομοκρατικών οργανώσεων.Κατηγόρησε την Τουρκία και τους αντάρτες που υποστηρίζουν ότι είχαν φανερά τη θέληση να διαταράξουν το meetings και το γεγονός ότι ήρθαν την τελευταία ημέρα της διεξαγωγής του δείχνει ότι δεν ήθελαν να μετέχουν σοβαρά.

Για την Ιορδανία είπε ότι αποτελεί πάντα πηγή οδύνης για το λαό μας και ίσως η παρουσία της χώρας αυτής στ΄Άστανα να είναι δηλωτική  ότι αναθεωρεί τις λανθασμένες της πολιτικές στο συριακό.  Πρόσθεσε ωστόσο ότι 8 τρομοκρατικές φράξιες που προέρχονται από την Ιορδανία επιιτίθονται αυτή τη στιγμή στη συριακή πόλη Daraa.Alikhbaria

dimpenews.com