ΣΟΚ ένας ακόμη ρώσος διπλωμάτης νεκρός.Αιφνίδιος θάνατος του Vitali Tchourkine μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ …….

Vitali Tchourkine

O μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ ο Vitali Tchourkine πέθανε αιφνιδίως τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 64 ετών ανακοινώνει το ρωσικό Υπ.Εξωτερικών.

Ο θάνατός του επήλθε την παραμονή των 65ων γεννεθλίων του.Το New York Post αναφέρει ότι ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με την  εφημερίδα που επικαλείται μια ανώνυμη πηγή ο ρώσος διπλωμάτης ήταν στο κτίριο της πρεσβείας της Ρωσίας γύρω στις 9h30, στην Α Ακτή των ΗΠΑ  όταν υπέστη μια  “καρδιακή προσβολή”.

Ο Tchourkine μετεφέρθηκε κατ΄επείγον στο νοσοκομείο αλλά παρά την βοήθεια των γιατρών υπέκυψε στην καρδιακή προσβολή.

Ο αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Farhan Haq σοκαρισμένος από την πληροφορία του θανάτου του Tchourkine εξέφρασε τα συλληπητήρια του στην οικογένεια του υψηλόβαθμου διπλωμάτη και στη ρωσική κυβέρνηση.

« Θρηνούμε τον πρέσβη Vitali Tchourkine », δήλωσε ο Farhan Haq σε συνέντευξη τύπου.

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ.Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι « σήμερα στη Ν Υόρκη ο Vitali Ivanovitch Tchourkine μας εγκατέλειψε αιφνιδίως. Αύριο θα γινόταν 65 ετών.Ένας μεγάλος διπλωμάτης.Ένας αστραφτερός άνθρωπος.Χάσαμε έναν δικό μας 65 ετών »,έγραψε στη σελίδα της στο Facebook.

Η σύνοδος του Συμβουλίου Κηδεμονίας του οργανισμού Ην.Εθνών ξεκίνησε με ένα λεπτό σιγή.

Ο Vladimir Poutine εξέφρασε τα συλλυπητηρία του στους συγγενείς του Vitali Tchourkine και στο Υπ.Εξ.

Ο Vitali Tchourkine αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπεράσπιση των συμφερόνταν της Ρωσίας δήλωσε ο ανπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας ο Piotr Illitchev.sputnik 20.2.17

dimpenews.com