Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε το Τadef.Είναι στο 1χλμ από το al bab.Eπίκειται σύγκρουση με τους τούρκους.

c5lqtxbwyaeh5bh

O συριακός στρατός (SAA) μ΄εμπροσθοφυλακή τις Δυνάμεις του Τίγρη έθεσαν υπό τον πλήρη τους έλεγχο την πόλη Tadef μετά από σκληρές μάχες με την Daesh (ISIS) το πρωί της Κυριακής.

Το Tadef βρίσκεται ακριβώς 1 χλμ ΝΔ του Al-Bab, την πόλη που ο τουρκικός στρατός εισβολής κατοχής και οι ΄συμμαχοί του FSA κυρίευσαν την Παρασκευή. c5lqyj-wmaa35ww

Μονάδες του συριακού πυροβολικού και η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισαν το Tadef την προηγούμενη εβδομάδα ανοίγοντας  έτσι το δρόμο για το πεζικό των Δυνάμεων του Τίγρη για να διεισδύσει στην πόλη.

Ο στρατός χρησιμοποίησε την ίδια έξυπνη τακτική με το Tell Rifaat.Η Τουρκία και οι οργανώσεις που υποστηρίζει (FSA, Ahrar Al Sham) έχουν φθαρεί από το Νοέμβριο που πολιορκούσαν το Al-Bab και μόλις πρόσφτα κατόρθωσαν να καταλάβουν.
Δεκάδες τρομοκράτες της ISIS σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών.Ο στρατός είναι στη διαδικασία αποναρκοθέτησης στο Tadef.

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε πλέον 16 χωριά από την Daesh στο ανατολικό Χαλέπι τις 5 τελευταίες ημέρες.Συνολικά ανέκτησε 500 τ.χλμ στην περιοχή.

Ο στρατός ανέκτησε και το Umm Miyal.O συριακός στρατός ανακατέλαβε τα χωριά  Rasm al-Abed και al-Gharen νότια του αεροδρομίου Kweires  στην επαρχία Χαλεπίου.

TΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΡΑΚΑ

Μηδενικό κόστος είχε ο συριακός στρατός στην ανακατάληψη του Tadef σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο syriahr  αφού το Ισλαμικό Κράτος είχε εγκαταλείψει την πόλη ώρες πριν.Αντίθετα ο SAA υποστηρίζει ότι επιτέθηκε και ότι διεξήχθησαν σφοδρές συγκρούσες.

Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στη συριακή κυβέρνηση να δημιουργήσει μια εσωτερική συνοριογραμμή με τα στρατεύματα της τουρκικής εισβολής. Τις επόμενες ώρες ή μέρες, αν ο SAA θα συνεχίσει την προέλαση ανατολικά του Tadef θα κλείσει το δρόμο στην ισλαμιστική οργάνωση Ahrar Al Sham, τις φράξιες του Τουρκμενιστάν, του FSA και του στρατού του Ερντογάν . Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Ιεράπολης (Manbij)  Συρίας, τις SDF, και κατ΄αυτόν τον τρόπο θα τεθεί τέλος στο επεκτατικό όνειρο του Ερντογάν για την Al Raqqah.kurdiscat.

update To συριακό ΓΕΣ σε ανακοινωθέν του αναφέρει ότι οι μονάδες του στρατού σε συνεργασία με αυτές της ασφάλειας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Τạdef ότι η “Daesh” υπέστη σημαντικές απώλειες.Οι δυνάμεις μας επιδίδονται στην εξουδετέρωση εκρηκτικών σε κτίρια και δημόσιους χώρους.Η αποκατάσταση της ασφάλειας στην πόλη ενισχύει τον έλεγχο των μέσων μεταφοράς και δομεί μια βάση για την εκκίνηση επιχειρήσεων κατά της “Daesh” στις υπαίθριες ζώνες ΒΑ της πόλης του Χαλεπίου.

dimpenews.com