Αποτέλεσμα εικόνας για russia chIna veto
αρχείο

Η Ρωσία και η Κίνα έθεσαν την Τρίτη  « veto » κατά του  σχεδίου  ψηφίσματος που υπέβαλαν ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία που προέβλεπε την επιβολή  κυρώσεων στην κυβέρνηση της Συρίας και την ένταξη  11 διοικητών της στρατιωτικών και πολιτικών στη «μαύρη λίστα» όσο και 10 κυβερνητικών οντοτήτων κατηγορούμενων για ανάπτυξη και παραγωγή χημικών όπλων.

9 χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, ενώ 3 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία και τρεις άλλες χώρες απέρριψαν το ψήφισμα , συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίες είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου  Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα αρνησικυρίας «βέτο».

 Ρωσία, Κίνα, Βολιβία καταψήφισαν το σχέδιο ψηφίσματος ενώ η Αίγυπτος, το Καζακστάν και η Αιθιοπία απείχαν αναφέρει το tass.

Το σχέδιο απόφασης κατηγορούσε τη  συριακή κυβέρνηση για χρήση χημικών όπλων και  επίσης προέβλεπε την απαγόρευση εξαγωγής  ελικοπτέρων στον συριακό στρατό.

Το σχέδιο ψηφίσματος περιλαμβάνει μια ταξιδιωτική απαγόρευση και πάγωμα στο εξωτερικό περιουσιακών στοιχείων λειτουργών  και  ηγετών της συριακής στρατιωτικής διοίκησης.sputnik

dimpenews.com