Βρυξέλλες: μια έρευνα κατά 144 ASBL ( εταιριών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) για διασυνδέσεις τους με την τρομοκρατία!

Une enquête ouverte contre 144 ASBL pour leurs liens avec le terrorisme

Μια έρευνα διεξάγεται στις Βρυξέλλες εναντίον  144 ASBL Εταιριών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για διασυνδέσεις τους με την τρομοκρατία.

Η εισαγγελία έλεγξε περί τις 3.308 ASBL στον ένα από τους 19 δήμους των Βρυξελλών το Molenbeek και στα περίχωρά του και άνοιξε μια έρευνα κατά 144 από αυτές για διασυνδέσεις τους με το ριζοσπαστισμό ή την τρομοκρατία μεταφέρουν την Παρασκευή οι φλαμανδόφωνες εφημερίδες   Het Nieuwsblad και De Standaard.

Οι ερευνητές διασταύρωσαν τα τραπεζικά δεδομένα των  ASBL και της εισαγγελίας και διαπίστωσαν ότι διαχειριστής ή διαχειριστές  144 ενώσεων είχαν διασυσνδέσεις με το βίαιο ριζποσπαστισμό ή την τρομοκρατία.

Σε 74 περιπτώσεις οι διαχειριστές είχαν μαι διασύνδεση άμεση με τον ισλαιστικό ριζοσπαστισμό ή την τρομοκρατία.Σε άλλες προέκυψε το ζήτημα διακίνησης όπλων,ναρκωτικών ή άλλων σοβαρών εγκληματικών πράξεων. Μια δικαστική έρευνα οφείλει κατά το παρόν να καθορίσει αν οι εν λόγω ASBL έχουν αυτές οι ίδιες διασυνδέσεις με την τρομοκρατία ή το ριζοσπαστισμό αναφέρει ο  Johan De Becker, ο επικεφαλής του αστυνομικού σώματος της ζώνης  Δ Βρυξελλών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Jan Jambon (N-VA), επιφυλάχθηκε προς στιγμήν να συναγάγει συμπεράσματα. “Αλλά σιγά σιγά εμείς διαχωρίζουμε  την ήρα από το στάρι “, δήλωσε. “Τουλάχιστον τώρα έχουμε μια εικόνα για τις υπάρχουσες  ASBL. Για ξέπλυμα των χρημάτων τους ή για προετοιμασία δράσεών τους γνωρίζουμε ότι τα τρομοκρατικά δίκτυα είναι στην αναζήτηση αυτού του είδους  ‘χαμόκλαδων’ στα οποία έκτοτε βάζουμε τάξη χάρη στους ελέγχους”.le vif 3.3.17

dimpenews.com