Συριακό μαχητικό συνετρίβη εντός της Τουρκίας.Αγνοούμενος ο πιλότος.ΒΙΝΤΕΟ

Ένα αεροσκάφος της συριακής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη στην επαρχία Hatay (Αλεξανδρέττας), στο Νότο της Τουρκίας. Οι τούρκοι διασώστες εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου στα τουρκοσυριακά σύνορα.Ο σύριος πιλότος δεν εντοπίστηκε αναφέρει η τουρκική εφημερίδα  Daily Sabah αναφερόμενη σε δήλωση του κυβερνήτη της τουρκικής επαρχίας Hatay του Erdal Ata .sputnik

Σύμφωνα με το RT o πιλότος εκτινάχθηκε.

Από την πλευρά της η τρομοκρατική οργάνωση Ahrar al-Sham τουρκικών συμφερόντων ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε το συριακό αεροσκάφος που επιχειρούσε στην βόρεια επαρχία του Ιντλίμπ χρησιμοποιώντας το σύστημα  Manpad.

ΒΙΝΤΕΟ http://www.internethaber.com/suriyeye-ait-savas-ucaginin-dustugu-an-video-galerisi-1758882.htm

Πρόκειται για ένα  MIG21.Ο τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ αναφέρει ότι το «MIG» είναι συριακό και συνετρίβη στην στην περιοχή .Η οργάνωση Ahrar al-Sham αναφέρει ότι κατέρριψε το  Mig-21 με οπλικό σύστημα  23mm.

Όπως αναφέρει η hurriyet το μαχητικό συριακό αεροσκάφος ήταν τύπου MIG 23 και συνετρίβη  στα δυτικά της επαρχίας Χατάι  το βράδυ στα 8χλμ από την περιοχή Yaylacık.

Ο πιλότος του αεροσκάφους θεωρείται ότι έκανε χρήση του εκτοξευμένου  καθίσματος και κατέληξε στη συριακή πλευρά όπου και μπορεί να έχει πέσει με αλεξίπτωτο . Παρά ταύτα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του στο έδαφος της Τουρκίας.

Συριακή στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο “SANA” την απώλεια επαφής μ΄ ένα στρατιωτικό αεροσκάφος που επιτελούσε  μια αναγνωριστική αποστολή κοντά στα τουρκικά σύνορα, προσθέτοντας ότι μια έρευνα ήταν σε εξέλιξη για τον πιλότο.

Ο Yildirim είπε σαρκαστικά  « δεν γνωρίζουμε ακόμη την αιτία της συντριβής … η αιτία μπορεί να είναι ο καιρός”.

Μια συριακή στρατιωτική πηγή τόνισε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης και όχι επειδή καταρρίφθηκε από ”μαχητές” είναι πιθανό ο κινητήρας του αεροσκάφους να σταμάτησε.RT

Ένα συριακό Mig-21 συνετρίβη στην επαρχία Hatay καθώς χτυπήθηκε από την Ahrar al-Sham, μέρος της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη σύμφωνα με Anadolu και Daily Sabah.Η ”συριακή αντιπολίτευση” δήλωσε στο Anadolu ότι αυτή έριξε το αεροσκάφος.Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της τρομοκρατικής οργάνωσης  Ahrar al-Sham ο Ahmed Karaali.Η εν λόγω οργάνωση δεν συμμετείχε στα Άστανα.

Στο Yaylacık  στην περιοχή Altunöz εντοπίστηκε το αλεξίπτωτο που εκτιμάται ότι είναι του σύριου πιλότου στην επαρχία Hatay στην Τουρκία που σημάινει ότι ο πιλότος βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος.Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό του. hurriyetc6gqltswyaifhif

Σύμφωνα με πληροφορία ανεπιβεβαίωτη εντοπίστηκε ο πιλότος στην επαρχία Hatay και έχει μεταφερθεί σε κάποιο αστυνομικό τμήμα.

dimpenews.com