Σύμφωνα με αρκετές αναφορές σήμερα ο συριακός στρατός με αιχμή δόρατος τις Δυνάμεις του Τίγρη απελευθέρωσε την αεροπορική βάση Jirah (Kashish) στο Ανατολικό Χαλέπι που την είχε καταλάβει η ISIS.Η κρατική συριακή τηλεόραση Αddounia μετέδωσε επίσης την είδηση ότι ο στρατός απελευθέρωσε το αεροδρόμιο. 

Σύριος στρατιωτικός διοικητής είπε στο sputnik ότι η αεροπορική βάση ελευθερώθηκε. Μετά από 4 χρόνια ο συριακός στρατός μπήκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο από το οποίο απείχε χθες 500μ. Οι τρομοκράτες αποσύρθηκαν μπροστά στην υπεροχή του αντιπάλου και την ομοβροντία των πυρών του. Μετά την απελευθέρωση της βάσης  Jirah και αυτής του  Deir Hafer, θ΄ανοίξει ο δρόμος  για το στρατό προς την Tabqa μέσω της υπαίθρου της Maskaneh.Ο συριακός στρατός επίσης απελευθέρωσε και τα χωριά Idrisiyah,Baylan και Durubiyah.

O συριακός στρατός απελευθέρωσε  130 χωριά, κωμοπόλεις , υψώματα από την ΙSIS σε 2 εβδομάδες στο Α Χαλέπι. 

Η ISIS είχε σημαντικές απώλειες στη μάχη για τον έλεγχο του αεροδρομίου.

To φιλοαντιπολιτευόμενο aletihadpress αναφέρει ότι ο στρατός ανέκτησε το αεροδρόμιο και ότι η ISIS εκκένωσε 10 χωριά στην περιοχή και αποσύρθηκε με το που πληροφορήθηκε ότι ο συριακός στρατός έφτασε στον Ευφράτη.

Στο SANA μια στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι ο στρατός απελευθέρωσε  21 χωριά και  κωμοπόλεις  στο ΒΑ Χαλέπι σε 24 ώρες.Ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του 2 σημαντικά βουνά εκ των οποίων το  Al-Salma απ όπου οι τρομοκράτες επιτηρούσαν όλη την περιοχή.

Από την αρχή του χρόνου ο στρατός απελευθέρωσε 145 χωριά.Το τελευταίο 24 h ανέκτησε  83.6 τ.χλμ. Από 1 Γενάρη  ελευθέρωσε 2,907.7 τ.χλμ,” α νακοίνωσε το ρωσικό κέντρο για την επανασυμφιλίωση. (TASS)

dimpenews.com