Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στη Δαμασκό σε μια πύλη του νεκροταφείου στη συνοικία Shagour.Πρόκειται για μια περιοχή που έχει αρκετά σιίτικα μαυσωλεία που θεωρούνται προσκυνηματικοί χώροι όπως και σουνιτών. Σύμφωνα με το OSDH, η μια βόμβα εξερράγη κατά το πέρασμα ενός λεωφορείου..
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπάρχουν νεκροί και τραυματίες πολίτες από τις 2 βόμβες των τρομοκρατών.Οι εκρήξεις ακούστηκαν στη συριακή πρωτεύουσα.

44 άτομα σκοτώθηκαν σύμφωνα με το (OSDH).

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αυλή του επισκεπτηρίου του κοιμητηρίου.shamfm,Alikhbaria

Για 28 νεκρούς και 45 τραυματίες μιλούν τοπικές πηγές και Shamfm.Μια από τις βόμβες ήταν σε λεωφορείο.Για 30 νεκρούς το φιλοαντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο.Για 40 νεκρούς και 120 τραυματίες μιλάει ο έκυρος πολεμικός ανταποκριτής Χουσείν Μουτάρντα.Όσο περναέι η ώρα μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων.Μακελείο.Ανθρωποσφαγή.Υπάρχει φόβος ότι θ΄αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.Πολλοί είναι οι επιβάτες λεωφορείου.Ήταν επσικέπτες από Ιράν και Ιράκ για προσκυνηματικούς λόγους σύμφωνα με κάποιες αναφορές.

Ήδη κάποια πρακτορεία μιλούν για 50 νεκρούς.

To ria novosti μεταφέρει ότι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο νεκροταφείο στη Δαμασκό, υπάρχουν θύματα και τραυματίες σύμφωνα με  την αστυνομία.

To sana αναφέρει ότι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν το Σάββατο στην περιοχή Bab Mousalla στη Δαμασκό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας αριθμός πολιτών σκοτώθηκαν και  άλλοι τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε κοντά στο νεκροταφείο Βab al-Saghir  στην περιοχή Bab Mousalla.

Παράλληλα από το πρωί οι τρομοκράτες χτυπούν πολλές συνοικίες της Δαμασκού με ρουκέτες τραυματίζοντας πολίτες μεταδίδει το sana.

Μια πηγή της αστυνομικής διοίκησης του κυβερνείου της Δαμασκού δήλωσε στο Sana ότι τα δίκτυα των τρομοκρατών εκτόξευσαν ρουκέτες το πρωί και οβίδες στη ζώνη της παλιάς πόλης και στις συνοικίες Chaghour, Ibn Assaker και την χριστιανική  Bab Touma.Τραυμάτισαν πολίτες και προκάλεσαν υλικές ζημιές.

dimpenews.com