Έκρυθμη η κατάσταση στο  Ρότερνταμ αφού εκατοντάδες τούρκοι διαδηλωτέςπολιορκούν το τουρκικό προξνείο και διαμαρτύρονται για την απαγόρευση πτήσης του Mevlüt Cavusoglu και την ακύρωση της ομιλίας του για το δημοψήφισμα.Υπάρχουν συλλήψεις.

ΒΙΝΤΕΟhttps://www.facebook.com/RTnews/videos/10155310264529411/

Η αστυνομία της Ολλανδίας σταμάτησε το Σάββατο το βράδυ την τουρκάλα Υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Fatma Betul Sayan Kaya, που είναι σε προεκλογική εκστρατεία στη διασπορά για το συνταγματικό δημοψήφισμα μεταφέρει η κρατική τηλεόραση  NOS.

Η υπουργός έφθασε οδικώς από την Γερμανία και θα έμπαινε στο τουρκικό Προεξενείο στο  Rotterdam αλλά οι ολλανδοί αστυνομικοί την εμπόδισαν σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδει η τηλεόραση.rtbf.

Το Σάββατο το βράδυ το τουρκικό προξενείο και η Ολλανδική πρεσβεία στην Τουρκία είναι αποκλεισμένα για λόγους ασφαλείας.

«Εσείς μπορείτε ν΄ απαγορεύσετε στον ΥΠΕΞ μας να πετάξει αλλά αρχίζοντας από τώρα να δούμε πως οι πτήσεις σας θα προσγειωθούν στην Τουρκία » είπε ο Recep Erdogan
Χαρακτήρισε την Ολλανδία «vαζιστικά απομεινάρια, φασίστες». Ο Ολλανδός πρωθυπουργός ο Mark Rutte, είπε ότι ο Erdogan «ξεπέρασε τα όρια  ».figaro

Κάποιοι διαδηλωτές κάνουν το σήμα των γκρίζων λύκων, άλλοι των αδερφών μουσουλμάνων.Σύμφωνα με το διαδίκτυο και τα βίντεο οι διαδηλωτές φωνάζουν Αλλάχ Ακμπάρ και Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το reuters η αστυνομία τοποθέτησε μεταλλικά στηθαία και πραγματοποιεί περιπολίες ως και μ΄άλογα  για να κρατήσει τους διαδηλωτές μακριά από το προξενείο.Το πλήθος αυξήθηκε με τούρκους διαδηλωτές που καταφθάνουν από τη Γερμανία.

Ο  θα δώσει μια συνέντευξη τύπου για τον αποκλεισμό της τουρκάλας Υπουργού της Οικογένειας στο Rotterdam. Η Τουρκία γνωστοποποίησε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη στο πόστο του στην Άγκυρα τον δηλώνει ανεπιθύμητο αναφέρει τώρα το Anadolu.

L’image contient peut-être : 2 personnes, gros plan

‘Είμαστε 250,000 τούρκοι εδώ και είμαστε όλοι οθωμανοί », λέει οπαδός του Erdogan στο ATV έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ροτερνταμ κάνοντας το σήμα των Αδερφών Μοσυουλμάνων.Στην Ολλανδία ζουν 400.000 τούρκοι.

H Ευρώπη αρχής γενομένης από την Ολλανδία δημιουργεί no fly zone στους υπουργούς του Ερντογάν……

Η Ολλανδία απέλασε τουρκάλα υπουργό.

H Fatma Betül Sayan Kaya Yπ.Οικογένειας και Κοινωνικών υποθέσεων της Τουρκίας που νωρίτερα της απαγορεύθηκε  η πρόσβαση στο προξενείο οδηγήθηκε συνοδευόμενη από τις αρχές προς τα γερμανικά σύνορα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ανέφερε ο δήμαρχος του Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, σε συνέντευξη τύπου.Στη συνέχεια με ιδιωτικό της αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της  Κολωνίας-Βόννης επέστρεψε στην Τουρκία σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο που αναφέρει ότι η Τουρκία διάγει την πιο μεγάλη κρίση στην ιστορία της στις σχέσεις της με την Ολλανδία.Ο ίδιος δήλωσε ότι η τουρκάλα υπουργός  « είναι μια ξένη ανεπιθύμητη » στο ολλανδικό έδαφος. Η υπουργός και το κονβόι της υπό επιτήρηση οδηγήθηκε προς Γερμανία.Η Kaya είχε μεταβεί στο  Rotterdam οδικώς από το  Düsseldorf. « Αυτή απελάθηκε προς τη χώρα απ΄όπου προήλθε », είπε ο δήμαρχος.

dimpenews.com