Μια επίθεση τρομοκρατών σημειώθηκε στις 1 τα μεσάνυχτα  κατά σημείου ελέγχου στο  Kébili, στο δρόμο που οδηγεί προς  Douz, το Σάββατο 12.3. 2017 στην Τυνησία.

Η επίθεση διαπράχθηκε από 4 τρομοκράτες ισλαμιστές που επέβαιναν σε 2 μηχανές ,φορτωμένες με εκρηκτικά. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν γρήγορα παρά τον αιφνιαδιασμό σκοτώντας έναν τρομοκράτη και τραυματίζοντας 2 άλλους. Ο 4ος τράπηκε σε φυγή.Εκετεταμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας διεξάγονται προς σύλληψή του. Ο ένας από τους 2 τραυματίες τρομοκράτες υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της  Gabes.Στο νοσοκομείο Badreddine M’saddek ο τραυματίας τρομοκράτης  ομολόγησε ότι ο σκοπός αυτής της επίθεσης ήταν να πάρουν το αστυνομικό όχημα της περιπολίας και να κατευθυνθούν προς το διοικητήριο της αστυνομίας και να επιτεθούν μ΄ εκρηκτικά. 

Ο νεκρός αστυνομικός είναι ο Moudhafar Ben Ali, καταγόμενος από το χωριό Tombar στο  Kébili και ήταν ηλικίας 30 ετών..tunisienumerique 13.2.17

 

dimpenews.com