Μια στρατιωτική πηγή ανακοίνωσε τη Δευτέρα αναφέρει το sana ότι ο στρατός ανακατέλαβε όλα τα σημεία στα οποία οι τρομοκράτες της al Nusra και οι τρομοκρατικές οργανώσεις διείσδυσαν στην περιφέρεια της βιομηχανικής ζώνης στο βορρά του Jobar στα περίχωρα της Δαμασκού και εξουδετέρωσε όλα τα στοιχεία των τρομοκρατικών οργανώσεων και κατέστρεψε τα όπλα τους.L’image contient peut-être : 1 personne, plein air

Υπογράμμισε την ”εξουδετέρωση μεγάλου αριθμού τρομοκρατών εκ των οποίων αρχηγούς και ξένους και την καταστροφή διοικητηρίου  αποθηκών όπλων και πυρομαχικών ,παγιδευμένων οχημάτων κι άλλων επανδρωμένων με διάφορους τύπους όπλων.

Η στρατιωτική πηγή ανέφερε  ”η στρατιωτική επιχείρηση αποκάλυψε τα ψεύδη των αντίπαλων μίντια και την αποτυχία κάθε μορφής παραπληροφόρησης προορισμένης να κάμψει το ηθικό του συριακού λαού”.L’image contient peut-être : 9 personnes, personnes debout et plein air

Στη συριακή τηλεόραση τη Δευτέρα ένας στρατιωτικός αξιωματούχος υπό την κάλυψη της ανωνυμίας είπε ότι ο στρατός  « ανέκτησε τον έλεγχο όλων των σημείων που οι τρομοκράτες  » διείσδυσαν την Κυριακή. Επικαλέστηκε επίσης το ρώσο πρέσβη στη Δαμασκό τον  Alexander Kinshchak λέγοντας ότι ένα από τα κτίρια τςη πρεσβείας χτυπήθηκε από ρουκέτα κατά τη διάρκεια των μαχών.

Το Syrian Central Military Media είπε ότι οι συριακές δυνάμεις πραγματοποίησαν πάνω από  25 αεροπορικές επιδρομές στο Jobar και στις κοντινές του περιοχές.

Το λιβανέζικο  Al-Manar TV μετέφερε ότι μέλη της ελίτ της δύναμης Δημοκρατικής Φρουράς συμμετέχουν στην ανεπίθεση κατά των τρομοκρατών.

Oι δυνάμεις του συριακού στρατού πέτυχαν ν΄απωθήσουν τους τρομοκράτες της ISIS στην επίθεση τους στα ταραχώδη βόρεια τμήματα του  Jobar σημειώνει και το bbc.

Ο συριακός στρατός παγίδευσε δεκάδες τρομοκράτες σε μια περιοχή που σχετίζεται με επιθέσεις σε βάσεις του στρατού σε κτίρια κοντά στην περιοχή του al-Ma’amel.

O συριακός στρατός έστειλε ενισχύσεις και στρατιωτικό εξοπλισμό στο  Jobar αφότου οι τρομοκράτες επιτέθηκαν από το al-Qalamoun.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι διοικητές του στρατού κάλεσαν τους παγιδευμένους τρομοκράτες στην περιοχή  al-Ma’amel να καταθέσουν τα όπλα τους και να παραδοθούν.

Την Κυριακή ο συριακός στρατός απέτρεψε σφοδρές επιθέσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων στις θέσεις του στην περιοχή τουJobar . Απέκρουσε επίσης τις επιθέσεις των τρομοκρατών που ήθελαν να διεισδύσουν στην περιοχή Jobar στο χώρο των γκαράζ στην περιοχή της πλατείας των Αββασιδών..bbc

 

Aυτό το τμήμα της συνοικίας του Jobar, που δέχθηκε και την αρχική επίθεση είναι κοντά στην πλατεία των Abbassides, στο ανατολικό κομμάτι της πρωτεύουσας. Αυτό το μέτωπο δεν απέχει παρά μόνο 2 χλμ από την παλιά πόλη της Δαμασκού το ιστορικό της κέντρο και από τον τομέα τον κατά πλειοψηφίαν χριστιανικό της συνοικίας Bab Touma.

Το (AP) κι αυτό σημειώνει ότι τη Δευτέρα ο στρατός ανέκτησε τα τμήματα της Δαμασκού στα οποία επιτέθηκαν την προηγούμενη  οι τρομοκράτες και τα κατέλαβαν.Στη διήμερη μάχη υπάρχουν δεκάδες νεκροί και από τις 2 πλευρές αναφέρει στρατιωτική πηγή και ακτιβιστές.

εταιρεία ηλεκτρισμού JOBAR

Η  Επιτροπή Απελευθέρωσης του Levant μια συμμαχία που αποτελείται από πολλές τρομοκρατικές οργανώσει υπό την ηγεσία της πτέρυγας της Qaida στη Συρία , κι η ανεξάρτητη φράξια Failaq al-Rahman επιτέθηκαν στη Δημοκρατική Φρουρά.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής Χουσείν Μουτάρντα στο Β του Jobar o στρατός έθεσε και πάλι υπό τον έλεγχό του την εταιρεία ηλεκτρισμού διασφαλίζοντας έτσι την πλατεία Αββασσιδών και ανέκτησε το εργοστάσιο νημάτων και υφασμάτων και κτίρια που το περιτρυγυρίζουν ενώ υπογραμμίζει τις μεγάλες απώλειες των τρομοκρατών στις μάχες.

dimpenews.com