Δαμασκός: O στρατός απέκρουσε β΄επίθεση των τρομοκρατών στο Jobar.

Ο συριακός στρατός απώθησε μια επίθεση τρομοκρατών που οδηγήθηκε από το δίκτυο της al Nusra προς τη ζώνη των κλωστουφαντουργείων στο βορρά του Jobar στη Δαμασκό.

Στρατιωτική πηγή είπε στο SANA ότι οι μονάδες του στρατού συγκρούστηκαν βίαια με τρομοκρατικές οργανώσεις του δικτύου της al Nusra που επιχείρησαν να διεισδύσουν στην κατεύθυνση της ζώνης των κλωστουφαντουργείων στο βορρά του Jobar.

Η πηγή πρόσθεσε ότι ο στρατός επιδίδεται στο να καθαρίσει την περιοχή αφότου περικύκλωσε τις τρομοκρατικές ομάδες.

Η πηγή πρόσθεσε ότι άλλες μονάδες του στρατού έσφιξαν τον κλοιό γύρω από τους τρομοκράτες ποου διείσδυσαν στην περιφέρεια των κλωστουφαντουργείων στο Β του Jobar κι επέφεραν χτυπήματα επικντρωμένα στις συσπειρώσεις των τρομοκρατών στο βάθος του Jobar.

Η πηγή υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις συνέλαβαν αφού εντόπισαν έναν αριθμό τρομοκρατών που διείσδυσαν στην περιφέρεια της κλωστουφαντουργίας.

Ο ανατποκριτής του SANA στον ανατολικό τομεά της Δαμασκού διαβεβαιώνει ότι μονάδες του στρατού απέτρεψαν  μια επίθεση των τρομοκρατών προς τη διεύθυνση της εταιρείας ηλεκτρισμού και τη ζώνη των εργοστασίων στο βορρά της συνοικίας του Jobar.sana

Mάχες εκ νέου ξέσπασαν στην Ανατολική Δαμασκό μετά από μια ακόμη επιθεση των τρομοκρατών 2 ημέρες πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.

Φράξιες των ανταρτών και της  Fateh al-Cham τ.Αλ Νούσρα και παρακλάδι της Al-Qaïda εξαπέλυσε πριν τα ξεημερώματα μια επίθεση ξεκινώντας από τη συνοικία  Qaboun (ΒΑ), και οι μάχες επικεντρώθηκαν περί τα 10 km από το κέντρο της πόλης σύμφωνα με την γνωστή ΜΚΟ μ΄έδρα το Λονδίνο και ανταποκριτές του AFP.

Η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τις θέσεις των τρομοκρατών ενώ μια βροχή από ρουκέτες εξαπολύθηκαν από τους τρομοκράτες κατά των συνοικιών των Abbassides και Tijara, που συνορεύουν με αυτή τη Jobar στον ανατολικό τομέα της πρωτεύουσας.

Οι μάχες εντατικοποιήθηκαν κατά το τέλος του πρωινού πιστοποιεί ένας δημοσιογράφος του AFP. Πυκνοί μαύροι καπνοί ήταν ορατοί και πάλι στον ουρανό.

Στη Δαμασκό οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές είναι παρόντες εντός 5 συνοικιών. Στα ΒΑ αυτοί ελέγχουν κατά πλειοψηφία το Qaboun και την  Techrine και στα Α ελέγχουν κατά το ήμισυ το Jobar το άλλο μισό το έχει ο στρατός. Στο Β στο Barzé και στο Ν στο Tadamon,είναι παραόντες αλλά αυτοί οι τομείς είναι το αντικείμενο ανακωχής με το κράτος.

Προς τις  05H30 τοπική ώρα  (03H30 GMT) της Τρίτης μια πρώτη και δυνατή έκρηξη ήχησε στον τομέα του Qaboun και έπειτα ο θόρυβος των βομβαρδισμών δεν σταμάτησε.

Σύμφωνα με το  Sana, “ο στρατός βρέθηκε αντιμέτωπος με απόπειρα διείσδυσης τρομοκρατικών οργανώσεων και κατόρθωσε να τους περικυκλώσει”.

“Υπήρξε το πρωί μια έκρηξη οφειλόμενη πιθανότατα σε μια επίθεση με παγιδευμένο  κατά θέσης του στρατού μεταξύ Jobar και Qaboun”, ανέφερε το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH).Στη συνέχεια υπήρξαν βίαιοι βομβαρδισμοί και μάχες όσο και μια (πρόσκαιρη) προώθηση των τρομοκρατών στον βιομηχανικό τομέα μεταξύ Jobar και Qaboun.

Σε βίντεο η  Ahrar al-Cham ανακοίνωσε αρχικά ότι κατέλαβε ένα εργοστάσιο υφασμάτων.AFP

Μια πηγή της αστυνομικής διοίκησης Δαμασκού ανέφερε στο  SANA ότι  12 άτομ ατραυματίστηκνα από μια επίθεση με ρουκέτες της al Nusra κατά της ζώνης Massaken Barzeh.

Πρόσθεσε ότι  3 ακόμη άτομα τραυματίστηκαν από την πτώση πολλών ρουκετών που εξαπέλυσαν οι τρομοκράτες στη συνοικία Chaghour.

dimpenews.com