3 άτομα εκ των οποίων ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν σε μαι επίθεση την Τετάρτη στην αρχή του απογεύματος μπροστά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο στο Λονδίνο και ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε.

Μεταξύ των νεκρών είναι και μια γυναίκα.Ο αστυνομικός μαχαιρώθηκε και ο δράστης δολοφονήθηκε κοντά στο Westminster.Μεταξύ των τραυματιών συγκαταλέγονται 3 γάλλοι μαθητές λυκείου του Concarneau που ήταν σ΄εκδρομή.Οι 2 είναι σοβαρά δεν διευκρινίζεται αν έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.Η συνοικία αποκλείστηκε και οι βουλευτές ανέστειλαν τις εργασίες τους.

Η επίθεση μπροστά από το Βρετανικό κοινοβούλιο « αντιμετωπίστηκε ως τρομοκρατικό επεισόδιο μέχρι απόδειξης του αντιθέτου  » ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε από πυρά των αστυνομικών και είχε ρίξει το όχημα του  ένα Hundai i40 πάνω σε πολλούς πεζούς στη γέφυρα του  Westminster πριν ν΄αποπειραθεί να μπει στο Κοινοβούλιο.

Voir l'image sur Twitter

Οι βουλευτές παρέμειναν εντός του Κοινοβουλίου λόγω επεισοδίου που σχετίζεται με την ασφάλεια ανέφερε εκπρόσωπος τύπου του θεσμού.

Η Scotland Yard ανακοίνωσε ότι κλήθηκε γύρω στις  14h40 τοπική.

20h50:To Channel 4 ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν ο κήρυκας Abu Izzadeen κάτι που διέψευσε ο δικηγόρος του σε μια παραγωγό του ABC καθώς ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι στη φυλακή και δεν μπορούσε να ήταν ο ένοχος.

dimpenews.com