Γράφει πριν από λίγο ο πολεμικός ανταποκριτής Εiad Al Hosein :

« H κατάσταση επιδεινώνεται στην επαρχία της Χάμα καθώς ο αντίπαλος κατέλαβε το χωριό Khitab  .. αφού κυριάρχησε και στο χωριό Suran.
H επίθεση του εχθρού συνεχίζεται στο όρος  Zine El Abidine που έχει θέα το ανατολικό τμήμα της πόλης της Χάμα.  ..
Ο δρόμος  Maḩardah -Hama έκλεισε καθ΄ότι τον κατέλαβε ο εχθρός. 

Ενισχύσεις του συριακού στρατού συνεχίζουν να καταφθάνουν στην περιοχή ελπίζοντας ότι θ΄αρχίσει η απάντηση το συντομότερο δυνατόν. »

Στο μεταξύ οι τρομοκράτες ανακοινώνουν επίσημα ότι κατέλαβαν και το Majdal 5 km Δ του Khattab και Dahrat Biju στην επαρχία της Χάμα ….Κι ανακοινώνουν ότι κατέλαβαν και το Khirbat Al-Hajamah και το Kafr El-Amim.

Η πολιτοφυλακή της al Sukalabyah ανακοινώνει ότι ο δρόμος που ενώνει αυτή τη χριστιανική πόλη με τη Mahardah παραμένει ανοικτός.

Χθες από νωρίς το βράδυ και όλη τη νύχτα πραγματοποιούνταν σφοδρές μάχες στην περιφέρεια της Μahardah και βροχή από ρουκέτες έπλητε την χριστιανική πόλη των 10.000.Η αντίδραση της αεροπορίας ήταν άμεση και ενδεικτικά η ανταποκρίτρια του dimpenews Π.Σταφυλά έγραφε στο λογαριασμό της  »ουρλιάζει ο ουρανός σείεται ο τόπος ».

Όμως είναι χιλιάδες οι τζιχαντιστές που μεέτεχουν σε αυτή την εκστρατεία που διήλθαν και μέσω Ιντλίμπ.

Tώρα ένας νεκρός υπερασπιστής στα χαρακώματα στην ελληνορθόδοξη πόλη Μάχαρντα…..

Οι  και  ανακοινώνουν ότι κατέλαβαν πριν λίγο και το χωριό  Arzeh και το ύψωμα  Al-Sheha που είναι στα 4km από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης της Χάμα.Με ρουκέτες Grad σφυροκοπούν χθες και σήμερα το στρατιωτική αεροπορική βάση.

Σύμφωνα με το shamfm : βίαιες συγκρούσεις στον ΝΔ άξονα της Μaharda μεταξύ στρατού και τρομοκρατών που στοχεύουν τις συνοικίες της πόλης με ρουκέτες..

Επίθεση εξαπέλυσε στη Χάμα η ISIS και επικουρικά οι οργανώσεις των τρομοκρατών Ηayyat Tahrir al Sham,Jaish al Nasr,Free Idlib Army,Jain al Izzen,Ahar al Sham,Ajuad al Kavkaz,Turkistan Islamic Party.

dimpenews.com