Οι τρομοκράτες εισέβαλαν στη Qomhana λίγο πριν την Χάμα….. σε 2 ημέρες κατέκτησαν 155 τ.χλμ.Ο FSA χρησιμοποιεί τουρκικά οχήματα στην Χάμα..

 

Οι τζιχαντιστές της Hay’at Tahrir Al-Sham άρχισαν την επίθεση τους σήμερα τα ξημερώματα κατά θέσεων του συριακού στρατού στην Qomhana τελευταίο οχυρό του στρατού ελάχιστα χιλιόμετρα πριν την πόλη της Χάμα.

Επτά ώρες σφοδρές μάχες στην  Qomhana ωστόσο οι τρομοκράτες έχουν καταλάβει τμήματα της πόλης και οι κύριες μάχες δίνονται στο κέντρο.

Μετά από επιθέσεις αυτοκτονίας εισέβαλαν στις θέσεις του στρατού στην Qomhana, και μπήκαν στο εσωτερικό της πόλης όπου δίνονται μάχες στην τελευταία γραμμή άμυνας του στρατού στο εσωτερικό της πόλης.

Oι Μονάδες Εθνικής Άμυνας ωστόσο μεταδίδουν μέσω των λογαριασμών τους ότι  ο στρατός απώθησε μια επίθεση στην πόλη μετά την ολοκληρωτική καταστροφή 3 παγιδευμένων οχημάτων.Η al-Qaida και οι φράξιές της αποπειράθηκαν ν΄ανατινάξουν τα κοιμητήρια στα δυτικά της πόλης…Οι επιθέσεις συνεχίζονται κατά κύμματα.

Οι τρομοκράτες του FSA  που μετέχουν στις δυνάμεις της Ασπίδας του Ευφράτη χρησιμοποιούν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα ACV-15 στην ολομέτωπη επίθεση κατά του συριακού στρατού στη Β Χάμα .Οι τρομοκράτες εντός 2 ημερών κατέκτησαν μια περιοχή που εκτείνεται σε 125 με 155km2 στη Βόρεια Χάμα. Μάχες μένονται στα περίχωρα του χωριού  λίγο πριν από την πόλη της Χάμα.Ο FSA  απέκρουσε μια αντεπίθεση του στρατού κοντά Maarzaf.

Οι τρομοκράτες κατέλαβαν το  checkpoint Al-Saker ,στα Βόρεια της Muhardah που δέχεται ασφυκτική πίεση καθώς στενεύει ο κλοιός γύρω της.

dimpenews.com