ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ….ΒΙΝΤΕΟ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ.Μερική κατάρρευση του φράγματος του Ευφράτη στη Συρία.Εκκενώνεται η Ράκα…..

Μερική κατάρρευση του μεγαλύτερου φράγματος στη Συρία κοντά στη Ράκα εξ αιτίας των εχθροπραξιών.Εκκενώνεται από τους τζιχαντιστές η Ράκα τουλάχιστον ως προς τα γυναικόπαιδα σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Όπως αναφέρει το sputnik Οι συριακές αρχές κάλεσαν την διεθνή κοινότητα να παρέμβει και να θέσει τέλος στα αεροπορικά χτυπήματα που στόχευσαν το φράγμα του Ευφράτη ποταμού φυσικό σύνορο μεταξύ των επαρχιών Χαλεπίου και  Raqqa. Η Δαμασκός προειδοποίησε ότι η καταστροφή του φράγματος θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μεγάλο κατακλυσμό που  θα καταπόντιζε ολόκληρες πόλεις.

To φράγμα της Tabqa (ή Thawra),το πιο μεγάλο στη Συρία μερικώς έσπασε την Κυριακή εξ αιτίας μαχών μεταξύ της  Daech aκαι των SDF που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ κοντά στη Raqqa ανακοίνωσε το Al-Mayadeen.

​« Ένα μέρος του φράγματος καταστράφηκε λόγω των μαχών στα περίχωρά του », ανέφερε.

Το υδοηλεκτρικό κέντρο της  Tabqa ανέτειλε τις λειτουργίες του αφότου το πόστο διοίκησης τέθηκε εκτός υπηρεσίας από χτύπημα αεροπορικό ή βομβαρδισμό αναφέρει το Al-Mayadeen.

Οι εξειδικευμέοι τεχνικοί δεν μπορούν να προσεγγίσουν λόγω των μαχών. Οι κουρδικές πολιτοφυλακές των SDF βρίσκονται στα 4 χλμ από το φράγμα.

Επιχειρούν να πάρουν την συριακή πόλη  Tabqa, το τελευταίο οχυρό της  Daech στο δρόμο προς Raqqa.Un combattant des Forces démocratiques syriennes près de l'Euphrate, au nord de Raqqa

Την τελευταία εβδομάδα ο εκπρόσωπος τύπου των FDS ο Talal Silo ανακοίνωσε στην El-Watan ότι η επιχείρηση περικύκλωσης της Raqqa θα έπαιρνε 15 μέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο οι FDS θα εξαπολύσουν έπειτα επίθεση στην πόλη με την υποστήριξη της αμερικανικής συμμαχίας που σημειωτέον απέστειλε στην Tabqa κάποιες δυνάμεις.Aπό τοπικά μέσα δημοσιέυονται τώρα βίντεο που δείχνει πως οι αμερικανοί βομβάρδισαν το φράγμα.Και ακόμη εμφανίζουν εικόνες από τη μαζική εκκένωση της πόλης Raqqa από το φόβο κατακλυσμού από εισρροές υδάτων.

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Tα αεροπλάνα της αμερικανικής συμμαχίας επιτέθηκαν στον Ευφράτη και έθεσαν εκτός υπηρεσίας το σταθμό ελέγχου. Το φράγμα περιέχει πάνω από  12 δις κ.μ νερό και αν καταρρεύσει περισσότερο και αυτό διαχυθεί δημιουργεί ένα κύμμα  9 m που θα διέλθει την επιφάνεια με ταχύτητα  7.5 m το δευτερόλεπτο σε μια έκταση 119 τ.χλμ με τεράστια καταστροφική δύναμη  και δύναται να σαρώσει κατοικημένες περιοχές.

Η ISIS δια του πρακτορείου της Αmaq προειδοποίησε νωρίτερα “‘οτι το φράγμα κινδυνεύει να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή λόγω αμερικανικών επιδρομών και το νερό είναι σε υψηλά επίπεδα”.

Ο Fares Shehabi ένα μέλος του κοινοβουλίου από το Χαλέπι προειδοποιεί ότι η καταστροφή του φράγματος θα προκαλέσει πλημμύρα σε πολυάριθμες συριακές πόλεις και θα θανατωθούν πάνω από 1 εκατομύριο άνθρωποι!
Το ΝΑΤΟ προκαλεί μια καταστροφή βομβαρδίζοντας και καταστρέφοντας το μηχανισμό του φράγματος του Ευφράτη που θα στοιχίσει την καταστροφή του προσθέτει.

dimpenews.com