Οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν από σήμερα το πρωί και σφοδρή επίθεση κατά της ελληνορθόδοξης πόλης Μahardah στη Β Χάμα. Από νωρίς το πρωί και ως τώρα η πόλη στοχεύεται από τους τρομοκράτες με διάφορους τύπους πυραύλων,ρουκετών και πολυβόλων. Μπαράζ πυροβολισμών στις γειτονιές από όπλα 23 μμ.
Προκαλούνται φωτιές ηχούν οι σειρήνε ςτου συναγερμού.
Κι άλλοι ήρωες των Μονάδων Εθνικής Άμυνας σκοτώθηκαν σήμερα είναι οι Ιμπραήμ Yacoub ,Fahad Youssef Bin Saeed και L. Βashi.Ο ένας ήταν ο επονομάζομενος Abu Elias.

Το μίσος των τρομοκρατών ήταν τέτοιο που σήμερα το πρωί έριξαν 3 ρουκέτες κατά του καθεδρικού ελληνορθόδοξου ναού του Αγ.Γεωργίου στη Μahardah.Yπάρχουν αναφορές για τραυματίες πολίτες που ήταν κοντά στο ναό.Οι σωροί των 3 μαρτύρων βρίσκονται τώρα στην εκκλησία της Παναγίας…..

Σύμφωνα με το sana 3 άτομα έπεσαν μάρτυρες και 5 άλλα τραυματίστηκαν από επίθεση των τρομοκρατών με ρουκέτες  κατά της πόλης Maharda. 15 ρουκέτες έπληξαν την Maharda και προκλήθηκαν ζημιές σε οικίες, στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος και στις υποδομές.Mε πυραύλους Grand πλήττουν οι τρομοκράτες και την πόλη al Sukalabiyah.


Σφοδρές μάχες στο μέτωπο του Maardis στη Β Χάμα που ελευθέρωσε πρόσφατα ο στρατός μετά από μια βίαιη απόπειρα βίαιης επίθεσης των τρομοκρατών κατά θέσεων του στρατού. Η αεροπορία πραγματοποεί πολλές επιδρομές.Μονάδες του συριακού στρατού ανατινάξαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο πριν φτάσει στις θέσεις του στρατού στη mardes αναφέρει αναταποκριτής που τονίζει ότι το χωριό είναι ακόμη ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.Αντίθετα φιλοαντιπολιτευόμενα μέσα μιλούν για μάχες εντός της κωμόπολης.

Με ρουκέτες βάλλουν οι τζιχαντιστές τώρα και κατά του tell salhab που βρίσκεται κοντά στην άλλη ελληονορθόδοξη πόλη της περιοχής την al Sukalabiyah.

Μια συνέντευξη τύπου του διοικητή των Μονάδων Εθνικής Άμυνας Σιμόν στη Maḩardah για τα γεγονότα της 4.4.17:
– δεχθήκαμ εσφοδρή επίθεση με όλους τους τύπους όπλων. u
– από τρομοκράτες από όλες τις φράξιες
– πολλές απόπειρες για την αποσταθεροποίηση της ασφάλειας στην πόλη.
– η πόλη στοχεύθηκε με όλους τους τύπους ρουκετών και πυραύλων και με πυροβόλα όπλα.
– θύματα πολίτες και καταστροφή οικιών.
– β εκκένωση της πόλης .Εξοδος γυναικόπαιδων.
– ο στρατός και οι νέοι και οι Μονάδες Εθνικής Άμυνας πρόβαλαν μυθική αντίσταση.
Κι από την άλλοι οι ένοπλοι που είναι ολόγυρά μας διατυμπανίζουν ότι  η « Maḩardah ‘ δεν αποτελεί στόχο για εμάς » !!

dimpenews.com