Αυτοψίες που έγιναν σε σώματα που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία επιβεβαίωσαν τη χρήση χημικών σύμφωνα με τον τούρκο Υπ.Δικαιοσύνης. Από την Τουρκία  »το κάστρο της Δημοκρατίας » ανακοινώνεται το κατηγορητήριο κατά Άσαντ , και οι γνωματεύσεις ιατροδικαστικής πραγμτογνωμοσύνης στα θύματα της επονομαζόμενης επίθεσης. Πρωτοστατούν Διεθνείς οργανισμοί για να προσδώσουν κύρος και έκταση στο γεγονός.

Σήμερα το πρωί ο τούρκος υπ.Δικαιοσύνης ανέφερε σχετικά με την φερόμενη επίθεση με χημικά στο  Khan Cheikhoun αναφέρει ότι υπάρχουν ευρήματα τοξικών ουσιών στα σώματα νεκρών. «3 αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν στ΄ Adana σε σώματα που μεταφέρθηκαν από το Idleb απέδειξαν ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα»,δήλωσε ο Bekir Bozdag.
.Αν και η φύση του υλικού που χρησιμοποιήθηκε παραμένει άγνωστη ωστόσο νεκροί και η κλινική εικόνα των θυμάτων οδηγούν ότι πρόκειται για αέριο νευροτοξικό  τύπου sarin, μια θέση που επιβεβαιώνει κι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (OMS) αναφέρει ο δυτικός τύπος.

Σύμφωνα με τον  Bekir Bozdag, τα 3 σώματα υποβλήθηκαν σε αυτοψία στ΄ Adana με τη συμμετοχή ιατροδικαστών τούρκων και εκπροσώπων του OMS και της Οργάνωσης για την απαγόρευση των χημικών όπλων (OIAC). Δεκάδες οι τραυματίες που νοσηλεύονται τώρα στην Τουρκία σύμφωνα με το δυτικό τύπο.

Οι εξετάσεις διήρκησαν γύρω στις 3 ώρες κατά το Anadolu,καταγράφηκαν από κάμερες και συλλέχθηκαν δείγματα από τις τουρκικές αρχές και την αντιπροσωπεία του OMS.

Τουρκία Γαλλία Αγγλία με προειλημμένη απόφαση κι άλλες χώρες καθόρισαν ήδη εξ αρχής κι από την α΄στιγμή προν τη διεξαγωγή στοιχειώδους έρευνας ως υπεύθυνο τον πρόεδρο Assad κάτι που εξώφθαλμα καταμαρτυρά τουλάχιστον δόλο απέναντί του. Βεβιασμένα επιχειρούν και εκβιαστικά ν΄ αποσπάσουν αποφάσεις και συναίνεση εναντίον του με βάση την πάγια τακτική της δαιμονοποίησης του αντιπάλου.

dimpenews.com