Αποτέλεσμα εικόνας για TRUMP USA SYRIA WAR WAR WAR

« Κάτι πρέπει να γίνει  στη Συρία  » δήλωσε την Πέμπτη ο Donald Trump ερωτώμενος για το αν ο Bachar al Assad οφείλει να εγκαταλείψει την εξουσία.
« Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι μια ντροπή για την ανθρωπότητα κι αυτός ο  (Assad) είναι εκεί,πιστεύω ότι αυτός διευθύνει άρα κάτι οφείλει να γίνει », είπε. «Νομίζω ότι αυτό που έκανε ο Άσαντ είναι τρομερό,» δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του με το  Air Force One  προς Φλόριντα.
Ο ίδιος κατηγόρησε την Τετάρτη το καθεστώς του Bachar al Assad ότι ξεπέρασε μια « κόκκινη γραμμή » πραγματοποιώντας μια χημική επίθεση και ανακοίνωσε ότι η θέση του άλλαξε για τη Συρία  και δήλωσε ότι δεν είχε επαφή με τον Πούτιν μετά την επίθεση κατά του  Khan Cheikhoune.
Ο Λευκός Οίκος μετέφρε ότι αντίθετα συζήτησε με πολλούς διευθύνοντες το σχέδιό του για δημιουργία ασφακών ζωνών στη Συρία.
Καθώς η αμερικανική διοίκηση εργάζεται σε πιθανές στρατιωτικές εκδοχές  η αμερικανική προεδρία υπογράμμισε επίσης  ότι ο Trump δεν θ΄αποκάλυπτε τις αποφάσεις του ή τις επιλογές του για Συρία πριν να τις συγκεκριμενοποιήσει.

Το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος επιδίδονται σε λεπτομερείς συζητήσεις αναφορικά με τις στρατιωτικές επιλογές για να απαντήσουν σε μια διατεινόμενη επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στη Συρία, που σκότωσε δεκάδες αμάχους, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ  την Πέμπτη.Για την διατεινόμενη  »επίθεση » η Ουάσιγκτον ανεξέταστα αβάσιμα κι ανυποστήρικτα με υπερσυνοπτικές διαδικασίες κατηγόρησε την κυβέρνηση της Συρίας.

Αυτές οι επιλογές θα καθήλωναν στο έδαφος τα αεροσκάφη  της συριακής αεροπορίας δήλωσε υπό την κάλυψη της ανωνυμίας ο αξιωματούχος.

Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν επίσης τη χρήση των πυραύλων Κρουζ – που επιτρέπει στις ΗΠΑ να πλήξουν στόχους χωρίς να έχουν  αεροσκάφη τους στον εναέριο της Συρίας.

Αλλά  πρόσθεσε ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Jim Mattis και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου H.R. McMaster είχαν ήδη εμπλακεί σε εκτεταμένες συζητήσεις επί του θέματος.

Ο Mattis θα συζητήσει πιθανώς τις επιλογές στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Donald Trump την Πέμπτη.

 

Μεταξύ άλλων στρατιωτικών στόχων στη Συρία θα ήταν συριακά στρατιωτικά αεροδρομία, αεράμυνα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο αξιωματούχος είπε ότι και ρωσικές  στρατιωτικές υποδομές θα μπορούσαν να αποτελούν στόχο.

Παρά το γεγονός ότι οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις αποθήκευσης χημικών όπλων θα είναι επίσης  στρατιωτικός στόχος, δεν ήταν άμεσα σαφές κατά πόσο οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν συλλλεξει στοιχεία για το που βρίσκεται  το πιθανό στοκ χημικών της Συρίας που αυτοί αυθαίρετα συμπεραίνουν και ότι υπάρχει και ότι χρησιμοποιήθηκε .reuters

dimpenews.com