L’image contient peut-être : 1 personne, debout et costume

Σε διάσκεψη κορυφής τη Δευτέρα στη Μαδρίτη των χωρών της ευρωπαικής Μεσογείου οι Ελλάδα,Κύπρος,Γαλλία,Ιταλία,Ισπανία,Πορτογαλία,Μάλτα έκριναν με κοινή συμφωνία κι ανακοινωθέν  ως «κατανοητό» το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία μετά την διαρροή χημικών ουσιών στις 4 Απρίλη στο κατεχόμενο από ισλαμιστές τρομοκράτες  Khan Cheikhoun στην βάση της Διεθνούς τζιχαντιστικής τρομοκρατίας επαρχίας του Ιντλίμπ στη Β Συρία που η Δύση η Τουρκία και χώρες του Κόλπου χρέωσαν με συνοπτικές διαδιακασίες και ανεξέταστα στη Συρία ως επίθεση με χημικά .

Δικαιολογούν προληπτικά και χειρουργικά χτυπήματα και παράπλευρες απώλειες και την αυθαίρετη απρόκλητη αφαίρεση ζωής ως και 4 παιδιών που ήταν θύματα από αυτήν την επίθεση όπου σκοτώθηκαν και πολίτες στα γύρω χωριά από το αεροδρόμιο.

Οι χώρες του ευρωπαικού νότου κινούνται έξω από τα όρια του διεθνούς Δικαίου και της νομολογίας που το διέπει αφού δικαιώνουν απρόκλητη επίθεση τρίτης χώρας σε κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος  έξω από κάθε νόρμα ή σχετική απόφαση του ΟΗΕ. « Το χτύπημα που επέφεραν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Shayrat στη Συρία είχε την κατανοητή πρόθεση να εμποδίσει και ν΄αποτρέψει την εξάπλωση και τη χρήση τέτοιων όπλων  (χημικών) και ήταν επικεντρωμένο και περιορισμένο σε αυτό το αντικείμενο », ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση αυτές οι χώρες που συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη ενώ οι σύμμαχοι της Συρίας επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους το Σάββατο.

Στη Μαδρίτη ο συντηρητικός Mariano Rajoy δέχθηκε μια πλειοψηφία διευθυνόντων της  »αριστεράς » – τον γάλλο François Hollande, τον ιταλό πρωθυπουργό Paolo Gentiloni, τον έλληνα ομόλογό του  Alexis Tsipras, τον πορτογάλο  Antonio Costa και τον της Μάλτας Joseph Muscat -, αλλά και τον κύπριο πρόεδρο τον μόνο του συντηρητικού στρατοπέδου τον  Nicos Anastasiades.

Καθώς καλούν σ΄έναν πιο μεγάλο ρόλο της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή, δήλωσαν την προσκόλλησή τους στην ενότητα της Συρίας  που τους αφορά ως γειτονικές χώρες της λεκάνης της Μεσογείου. « Οι χώρες του Νότου της Μεσογείου καταδικάζουν με τους όρους τους πιο δυνατούς την αεροπορική επίθεση που διαπράχθηκε με χημικά όπλα στις  4 Απρίλη στο  Idleb (Συρία) » που προκάλεσε τ΄αντίποινα των αμερικανών λένε  χαρακτηρίζοντας την « έγκλημα πολέμου».
«Είναι πολύ σημαντικό ότι υπήρξε μια απάντηση, αυτή η απάντηση  προήλθε από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο François Hollande, εκτιμώντας ότι  « οι ρώσοι δεν μπορούν να καθορίζουν μόνοι τους το μέλλον αυτής της χώρας με το Ιράν ».

H συνάντηση αυτή έγινε ενώ οι ΥΠΕΞ των  G7 όφειλαν ν΄ αναζητήσουν Δευτέρα και Τρίτη στην Lucques (Iταλία) την επανεκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας και μετάδοσης ενός μηνύματος « καθαρού και συντονισμένου» στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Κυριακή να φύγει ο  Bachar el-Assad, και οι σύμμαχοι της Δαμασκού κυρίως Ρωσία και Ιράν  απείλησαν την Washington  « έκτοτε ότι θ΄αντιδράσουν έντονα σε κάθε επίθεση κατά της Συρίας».

Οι 7 χώρες εκτιμούν ότι « όλοι οι ταυτοποιημένοι δράστες οφείλουν να θεωρηθούν υπεύθυνοι αυτής της παραβίασης του διεθνούς διακίου και θα όφειλαν να τιμωρηθούν στο πλαίσιο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών».

Αυτοί θυμίζουν «ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά στρατιωτική λύση στη συριακή διαμάχη » και ότι  «μόνο μια πολιτική λύση αξιόπιστη τέτοια όπως ορίζεται από την απόφαση  2254 eκαι στο ανακοινωθέν της Γενεύης το 2012, θα διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ειρήνη στη Συρία και θα επιτρέψει μια αποφασιστική ήττα της Daech και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία που καθορίζονται από ΟΗΕ ».lepoint 10.4.17

Οι χώρες αυτές και τα 2 κονκλάβια σήμερα στην Ιταλία ουσιαστικά έδωσαν το πράσινο φως για την ιρακοποίηση της Συρίας και τη συνέχιση του αμερικάνικου μιλιταρισμού και των επιθέσεων του.

Η Ελλάδα διπλά ενεχόμενη.Κοντά από την Κρήτη εκτοξεύθηκαν οι 59 τόμαχοκ κρουζ από αμερικανικά καταδρομικά που είχαν πριν λιμενιστεί στην αμερικάνικη νατοική βάση στη Σούδα στη Κρήτη.Σήμερα η Ελλάδα έρχεται να δώσει και πολιτική κάλυψη σε αυτά τα χτυπήματα.

Την ίδια στιγμή στην Ταρτούς οι σύριοι ποδοπατούν το πανί των ΗΠΑ σύμβολο παγκόσμιου ολκληρωτισμού και εσιβολής,κατοχής κι επίθεσης στη Συρία.

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών που κράυγαζαν αντιπολεμικά συνθήματα κατά της Συνόδου  των G7  στη Lucques στην Ιταλία.Τραυματίστηκαν 5 αστυνομικοί και πολλοί διαδηλωτές.Κύριο σύνθημα ήταν «οι πόλεμοί σας, οι νεκροί μας,διώχνουμε τα αφεντικά του κόσμου ».

Eίναι το σημείο 11 της κοινής διακήρυξης των 7 ευρωπαικών χωρών της Μεσογείου του Νότου

 »11. Οι χώρες του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδικάζουν απερίφραστα τις αεροπορικές επιθέσεις με χημικά όπλα στις 4 Απριλίου το Ιντλίμπ (Συρία). Η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τόσο από το καθεστώς Άσαντ από το 2013, όσο και από το Daesh συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Όλοι οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτή την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα πρέπει να τους επιβληθούν κυρώσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη στρατιωτική αεροπορική βάση Ας Σαϊράτ στη Συρία είχε την κατανοητή πρόθεση να προλάβει και να αποτρέψει την εξάπλωση και χρήση χημικών όπλων και ήταν περιορισμένη και επικεντρωμένη σε αυτόν τον στόχο. »tempo24.gr.

dimpenews.com