Αποτέλεσμα εικόνας για Jean-Marc AyraultΜετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του αμφιλεγόμενου βρετανού ΥΠΕΞ Boris Johnson για από κοινού επίθεση με ΗΠΑ κατά Συρίας ήταν η σειρά του γάλλου ομολόγου του να σπεύσει προς προς επίρρωση των λεγομένων αυτού.

O γάλλος ΥΠΕΞ Jean-Marc Ayrault διαβεβαίωσε ότι οι γαλικκές μυστικές υπηρεσίες θα διαδώσουν σε κάποεις ημέρες την «απόδειξη» σύμφωνα με την οποία ο συριακός στρατός είναι στη ρίζα της διατεινόμενης επίθεσης με χημικά στο Khan Cheikoun.

Η Γαλλία θα φέρει σε «κάποιες ημέρες […] την απόδειξη ότι το συριακό καθεστώς οργάνωσε καλά το χημικό χτύπημα » στην πόλη Khan Cheikoun, που προκάλεσε 87 νεκρούς στις 4 Απρίλη δήλωσε ο Jean-Marc Ayrault, στις 19.4.17

Ένας ειδήμονας του  αμφισβητεί τις αμερικανικές αποδείξεις  που κατηγορούν τη Δαμασκό για χημική επίθεση.*

 Ο Γάλλος ΥΠΕΞ συνεχίζει

«Έχουμε στοιχεία που μας θα μας επιτρέψουν ν΄αποδείξουμε ότι  το καθεστώς  χρησιμοποίησε εν γνώσει του το χημικό όπλο», δήλωσε ό Jean-Marc Ayrault στο κανάλι της βουλής και τόνισε ότι οι γαλλικε΄ς μυστικές υπηρεσίες διέθεταν τα στοιχεία.  «Σε κάποιες ημέρες θα μπορούσα να σας φέρω την απόδειξη », πρόσθεσε.

«Δεν είμαστε οι μόνοι. Το OIAC θα συνεχίσει την έρευνά του», είπε.
Ο καθηγητής Theodore Postol  του MIT της Μασαχουσέτης.rt

*

H Γαλλία που πούλησε  τον τελευταίο μήνα  στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 500 εκατομυρίων euros στη Σ Αραβία για να τη βοηθήσει να συντρίψει την Yεμένη.
Η Γαλλία που παρασημοφόρησε το 2016 τον κληρονόμο πρίγκιπα του θρόνου της Σ Αραβίας του βασιλείου των αποκεφαλιστών ουαχαμπιτών τον Mohammed ben Nayef.
Συνεχίζονται οι  »αποκαλύψεις » διαμορφώνουν κλίμα.Πριν λίγο το AFP μεταδίδει ότι  ‘αδιαμφισβήτητα’ αποτελέσματα ότι ουσία αέριο sarin χρησιμοποιήθηκε στη Συρία σύμφωνα με το chemical watchdog.
dimpenews.com

Laisser un commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s