Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κι ένας ακόμη τραυματίστηκε από πυρά  στα Ηλύσια Πεδία στο κέντρο του Παρισιού το βράδυ της Πέμπτης.O ένοπλος σκοτώθηκε από την ανταλλαγή πυροβολισμών αναφέρουν αστυνομικές πηγές Στο Twitter, η αστυνομία προτείνει ν΄αποφεύγεται ο τομέας κι ενηεμρώνει ότι αστυνομική επιχείρηση είναι σ΄εξέλιξη στα Ηλύσια Πεδία.Έχουν κλείσει κεντρικές οδικές αρτηρίες.europe1.

Το μετρό έκλεισε και ο κόσμος έχει κλειστεί μέσα στα μαγαζιά.Πανικός αναφέρει το το ouest-france οι άνθρωποι κρύφτηκαν κάτω από τα τραπέζια στα ρεστοράν….Ένα ελικόπτερο καλύπτει τα Ηλύσια Πεδία.

Η επίθεση έγινε πάνω στη λεωφόρο των Champs-Elysées. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή 2 τουλάχιστον άτομα εμπλέοκονται στην επίθεση αναφέρει το reuters.Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες υπέκυψε στα τραύματα του και ο β αστυνομικός.Όμως στη συνεχεια διέψευσε αυτήν την πληροφορία το υπ.Εσωτερικών.

Ο ένας δράστης βγήκε από αυτοκίνητο κι άρχισε να πυροβολεί με αυτόματο αναφέρει η haaretz.Σταμάτησε στο ύψος ενός περιπολικού κι άρχισε να γαζώνει με  kalachnikov σημειώνει το .francetvinfo.Σύμφωνα με το 20minutes.fr, οι αστυτνομικοί είχαν αναλάβει υπηρεσία 10΄πριν την επίθεση επί της  Champs-Elysées.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν γνωρίζει αν υπάρχει και β εμπλεκόμενος στην επίθεση παρά τις μαρτυρίες.

Η επίθεση σημειώνεται 2 ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Η αντιτρομοκρατική δεσμεύθηκε στην έρευνα….

Νέα πυρά ακούστηκαν πριν ένα τέταρτο,Η ατυνομία ζητά να εκκενωθεί η ζώνη…

Η ISIS  διεκδίκησε την επίθεση στην Champs-Elysées στο Παρίσι με ανακοινωθέν που δημοσίευσε το πρακτορείο της  Amaq.

«Ο δράστης της επίθεσης στην Champs-Elysées στο κέντρο του Παρισιού είναι ο  Abu Yussef  ο βέλγος και είναι ένας από τους μαχητές της ISIS», γράφει το  Amaq.

 Η αστυνομία καταζητεί έναν ύποπτο τον Youssouf El Osri που έφτασε από το Βέλγιο με το τρένο Thalys…..Ο  Youssouf El Osri έχει φάκελο S.Σε έρυενα κατ΄οικον σήμερα το πρωί στην Αμβέρσα. Βρέθηκαν εισητήριο Thalys,όπλο και κουκούλες.

1 αστυνομικός σκοτώθηκε και 2 άλλοι τραυματίστηκαν εκ των οποίων ο 1 σοβαρά ανέφερε ο εισαγγελέας François Molins. Μια περαστική ξένης υπηκοότητας τουρίστρια επίσης τραυματίστηκε είπε. Η επίθεση σύμφωνα με τον ίδιο έγινε στις 20h50, μπροστά από το μαγαζί Marks & Spencer των Champs-Elysées.

« Η ταυτότητα του επιτιθέμενου είναι γνωστή κι επαληθεύθηκε », δήλωσε ο François Molins.Σύμφωνα με το  France 2, ο δράστης είναι πολύ γνωστός στις αστυνομικές αρχές αρχικά για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου.. « Πολύ πρόσφατα προφυλακίστηκε  από την εισαγγελία του Meaux.Ανακρίθηκε για πολύ ώρα γιατί οι πληροφοριοδότες ανέφεραν  ανέφερεαν στους αστυνομικούς ότι αναζητούσε όπλα για να σκοτώσει αστυνομικούς.Αλλά από λάθος στοιχεία το προφίλ του δεν αντιστοιχούσε σε αυτό ενός τρομοκράτη και σε ισλαμοποιημένο η αντιτρομοκρατική αποφάσισε να τον απελευθερώσει « , εξήγησε ο Audrey Goutard.

Πηγές ωστόσο που πρόσκεινται στην έρευνα αναφέρουν ότι ο επιτιθέμενος που σκοτώθηκε είναι ένας γάλλος  39 ετών που στις 23 Φεβρουαρίου συνελήφθηκε από τις αρχές γως ύποπτος για τρομοκρατία αλλά αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια.Ο Ολάντ μίλησε για τρομοκρατική ενέργεια….

Κατά άλλες πηγές ο επιτιθέμενος γεννήθηκε στο Livry-Gargan, και είχε διωχθεί το 2001 για διπλή απόπειρα δολοφονίας εννατίον αστυνομικών.

Police secure Champs Elysee after one policeman was killed and another wounded in a shooting incident in Paris, April 20, 2017.dimpenews.com