Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε μια φρουρά του συριακού στρατού. Ένας ρώσος στρατιωτικός σύμβουλος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη μάχη όπου διαδραμάτισε ένα ρόλο σημαντικό οργανώνοντας την άμυνα μιας αστικής συνοικίας σύμφωνα με το ρωσικό Υπ.Άμυνας.Ο ρώσος σκοτώθηκε προσπαθώντας να σταματήσει διείσδυση των τρομοκρατών σε αστική ζώνη.

Ένας ρώσος στρατιωτικός σύμβουλος σκοτώθηκε στη Συρία  σε μια τρομοκρατική επίθεση κατά μιας  του συριακού στρατού ανακοίνωσε το ρωσικό Υπ.Άμυνας. Ο Sergueï Bordov, βρήκε το θάνατο στη Συρία. Ο στρατιωτικός ήταν μέρος  μιας ομάδας στρατιωτικών συμβούλων και ήταν επιφορτισμένος  να εκπαιδεύσει μια μονάδα του συριακού στρατού », ανέφερε το υπουργείο σε ανακοινωθέν.

 Ο αξιωματικός οργάνωνε τις προσπάθεις του συριακού στρατού για να εμποδίσει τους επιτιθέμενους να εισχωρήσουν σε αστική συνοικία.

«Κατά τη διάρκεια της μάχης ο αξιωματικός τραυματίστηκε θανάσιμα . Η διοίκηση αποφάσισε να τον παρασημοφορήσει μετά θάνατον», προσθέτει.

Επίσης διευκρινίζει ότι

« Οι ψίθυροι που διαδόθηκαν από το Reuters για το θάνατο 2 ρώσων στρατιωτικών στη Συρία είναι μαι νεά πραπληροφόρηση που δεν έχει τίποτα να κάνει με την πραγματικότητα  », αναφέρει.sputnik

dimpenews.com