Ο σύριος Υφυπουργός των Εξωτερικών ο Fayçal Moqdad δήλωσε για τη Γαλλία και την πολιτική της αναφορικά με τις προεδρικές.

«Ελπίζουμε σε μια αλλαγή γιατί η σύγχρονη πολιτική ως το παρόν έγκειται στην υποστήριξη των ανταρτών και της τρομοκρατίας». «Περιμένουμε με ανυπομονησία ότι η επόμενη διοίκηση θα διορθώσει αυτήν την κατάσταση και θα σταθεί στο ύψος των προσδοκιών του γαλλικού λαού »,πρόσθεσε ο σύριος υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Αυτό σημαίνει ότι μαχόμαστε πραγματικά κατά της τρομοκρατίας παντού μέσα στον κόσμο συμπεριλαμβανομένοης της Συρίας είτε πρόκειται για την τρομοκρατία της Daesh και της al-Nosra»,συνέχισε ο Fayçal Moqdad χρησιμοποιώντας το παλιό όνομα της Fateh al-Cham.
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι ο στρατός, η κυβέρνηση και οι σύριοι διευθύνοντες ήταν οι «οι αληθινοί εχθροί της τρομοκρατίας». «Αυτοί είναι που μάχονται με όλες τις δυνάμεις τους για να μην φτάσει η τρομοκρατία στη Γαλλία την Ευρώπη και σε άλλες πόλεις στο κόσμο»,πρόσθεσε.
Ο Emmanuel Macron, είναι ευνοικός υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης για να «τιμωρήσει» τον Bachar el-Assad αν αποδειχθεί η υπευθυνότητα του για τη διατεινόμενη χημική επίθεση στην Khan Cheikhoun. Η Marine Le Pen, το Φλεβάρη είχε πει: «για εμένα το λιγότερο κακό είναι ο Bachar el-Assad».rt 24.4.17

dimpenews.com