Λαβρόφ: μαζί με τις ΗΠΑ συμφωνήσαμε τις safe zones.

Στη σημερινή του δήλωση ο Lavrov πρόσθεσε ότι ο ” Vladimir Poutine, πληροφόρησε τον αμερικανό ομόλογό του Donald Trump, πριν την έναρξη του 4ου γύρου των συνομιλιών στ΄Astana, για τα μέτρα που θα ληφθούν αναφορικά με την κρίση στη Συρία”, και τόνισε ότι αυτά τα βήματα εναρμονίζονται με τις ίδιες πρωτοβουλίες των ΗΠΑ που προτάθηκαν στην αρχή του τρέχοντος έτους για τη δημιουργία προυποθέσεων προστασίας των πολιτών και για νασταματήσει η διαμάχη στις ζώνες των μαχών”.

Ο ρώσος υφυπουργός των Εξωτερικών ο Sergueï Ryabkov, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία και οι εγγυήτριες χώρες του  mémorandum διοχέτευσαν στις ΗΠΑ όλες τις πληροφορίες  και τ΄απαραίτητα έγγραφα.

Πρόσθεσε ότι οι συμφωνίες στ΄Astana ελήφθησαν παρουσία του αντιπροσώπου του εμρικανικού ΥΠΕΞ του  Stuart Jones, που συμμετείχε στις συσκέψεις.sana 6/5/17

Ουσιαστικά ο Λαβρόφ παραδέχεται ότι η Ρωσία υλοποιεί το πάγιο αίτημα των ΗΠΑ για δημιουργία safe zones και no fly zone στη Συρία.

Και το κάνει αυτό για να επιμοιράσει την ευθύνη μια και φαίνεται ότι υπάρχουν αντιδράσεις.Δεν θέλει να το χρεωθεί εξ ολοκλήρου η Μόσχα.Κοιτάει αν όχι ήδη να το βγάλει από πάνω της τουλάχιστον να με τριάσει την ευθύνη της.

Συρία και ”αντάρτες” δεν υπέγραψαν το μνημόνιο.Ήδη παρ΄ότι τέθηκε σε εφαρμογή υπάρχουν μάχες σε Β Χάμα και περιφέρεια Δαμασκού.

dimpenews.com