Στις 24 Ιούλη οι κούρδοι YPG της Συρίας ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας υπο-οργάνωσης αποκαλούμενης « ο Στρατός της Απελευθέρωσης καιτης εξέγερσης Queer ».

Μια πολιτική μάχη είναι σ΄εξέλιξη με σκοπό να δομηθεί η Rojava, μια αυτόνομη περιοχή στη Β Συρία ενώνοντας 3 κουρδικά καντόνια τα Afrine, Kobané και Djézireh. Μια μάχη ομοίως κοινωνική εμπνευσμένη από τον σοσιαλισμό διεκδικείται από το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Τη Δευτέρα στις 24 Ιούλη στο Twitter, Οι Διεθνείς Επαναστατικές Δυνάμεις της  guérilla (IRPG) δημοσίευσαν μια φωτογραφία ατόμων με όπλα πίσω από ένα πανό όπου αναγράφεται « These Faggots Kill Fascists », που δύναται να μεταφραστεί ως « αυτοί οι παιδεραστές (sic) σκοτώνουν τους φασίστες« . Η εικόνα συνοδεύεται από ένα κείμενο που διακηρύσει ότι  « η μαύρη και ροζ σημαία  και το ουράνιο τόξο ίπταται στη Raqqa. Οι Queers fracassent το χαλιφάτο ». Μια φωτό που έγινε retweetée περί τις 4 000 φορές.

IRPGF @IRPGF

These Faggots Kill Fascists! We shoot back! The Black & Pink and Rainbow flag fly in Raqqa. #Queers smashing the Caliphate. #TQILA #YPJ #YPG

Λίγο χρόνο μετά οι  IRPG, πάντα μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter, ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας υπο-οργάνωσης αποκαλούμενης  « ο Στρατός της Απελευθέρωσης και της Εξέγερσης Queer » (TQILA) που αποτελείται από μαχητές των LGBT. « Τα μέλη της TQILA είδαν με φρίκη τις φασιστικές και εξτρεμιστικές δυνάμεις σε ολόκληρον τον κόσμο να επιτίθονται και να σκοτώνουν πολλές φορές μέλη της κοινότητας LGBT (…) Δεν θα μπορούσαμε να δούμε χωρίς ν΄ αντιδράσουμε αυτές τις εικόνες όπου ομοφυλόφιλοι πετάχθηκαν από στέγες ή λιθοβολήθηκαν από την Daech », διακηρύσει το ιδρυτικό κείμενο.

Aναφορές εκτελέσεων κατά προσώπων υπόπτων ότι είναι ομοφυλόφιλοι  οι οποίες έπειτα από το 2014 και την ανακήρυξη της δημιουργίας του Ισλαμικού Κράτους από τον Abou Bakr al-Baghdadi, έγιναν τρέχουσες κι επαναλαμβανόμενες.

IRPGF @IRPGF

The formation of The Queer Insurrection and Liberation Army (TQILA), a subgroup of the IRPGF. Queer Liberation! Death to Rainbow Capitalism!

3:22 PM – Jul 24, 2017

Αυτοί οι μαχητές των LGBT δηλώνουν έτσι ότι θέλουν να πολεμήσουν εναντίον όλων των μορφών « εξουσίας », « πατριαρχίας »« καταπίεσης σε νόρμες ετεροσεξουαλικές « , « ομοφοβίας » και « τρανσεξουαλοφοβίας », ενισχύθηκαν στη μάχη τους, γράφουν , από την « επαναστατική πρόοδο που κατακτήθηκε από τη μάχη των κούρδισσων γυναικών ».Aucun texte alternatif disponible.

Οι YPG είχαν ήδη ως ιδιαιτερότητα να ενσωματώνουν μέσα στις τάξεις τους όσο και στην αλυσίδα της διοίκησής τους κούρδισσες γυναίκες. Οι στρατιώτες της ISIS oφείλουν τώρα να αναμετρηθούν με στρατιώτες των  LGBT.

Οι ερυθρόμαυρες Ταξιαρχίες της Συρίας.

Οι IRPG, που διεκδικούν ανοιχτά αναρχικές θέσεις είναι μέρος της « Διεθνούς Ταξιαρχίας Απελευθέρωσης » – σχηματισμένη επί του μοντέλου των Διεθνών Ταξιαρχιών που πολέμησαν με τους  Δημοκράτες Ισπανούς κατά τον ισπανικό εμφύλιο – και εγκολπώνουν ξένους μαχητές που πολεμούν υπό τις σημαίες των (YPG).

Εκεί βρίσκουμε πολυάριθμες υπο-οργανώσεις που έχουν ως κοινό την διεκδίκηση της επαναστατικής αριστεράς σε όλη τη διαφορετικότητά της (αναρχική, μαρξιστική-λενινιστική, μαοική…)..marianne 26.7.17

https://twitter.com/IRPGF?lang=el

https://twitter.com/IRPGF?lang=el

Ο επικοινωνιακός πόλεμος χτυπάει κόκκινο. Η εισβολή των ΗΠΑ σε συριακό έδαφος ως νομιμοποιητική βάση κι εφαλτήριο επί του τερέν δεν αρκέστηκε στον προσεταιρισμό των συροκουρδικών πολιτοφυλακών που έδωσαν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για να κατέχουν ήδη 10 βάσεις και 3 στρατιωτικά αεροδρόμια στη Β Συρία και να δεσμεύσουν εδάφη τα πλέον πλούσια σε αποθέματα πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Ο ενισχυμένος ψυχολογικός πόλεμος και η επικύρωση της εισβολής ως ενός ακόμη  »δίκαιου πολέμου » απαιτούσε και την ψευδεπίγραφα αριστερόστροφη έως κι αναρχική υποστήριξη της αμερικανικής επέμβασης στη Συρία.Το ρετουσάρισμα της εισβολής και κατοχής συριακού εδάφους είναι τέτοιο που φθάνει στο σημείο να εξιδανικεύει τους πολέμαρχους αμερικανούς πεζοναύτες και τους ντόπιους και ξένους δοσίλογους συνεργάτες τους ως χίππηδες,εξεγερμένους,αναρχικούς……Το μακιγιάζ του πολέμου και της καταπάτησης κάθε έννοιας του διεθνούς δικαίου στρατολόγησε ως και εναλλακτικά κινήματα προς εξωραισμό μιας διαχρονικής ληστρικής και επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Μ Ανατολή.

Αριστερίστικα κινήματα ως κι αντιεξουσιαστές φέρονται να πολεμούν στο πλευρό των γιάνκηδων ιμπεριαλιστών…..Μια μπάντα μαχητών των LGBT  

κατά τζιχαντιστών…..Φαιδρότητα, διακωμώδηση ενός αιματηρού επταετή πολέμου, εμπαιγμός της νοημοσύνης και της ιστορίας της αριστεράς.Κινήσεις που αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό και στην πρόκληση εντυπώσεων αλλά και σύγχισης, μέρος ενός επικοινωνιακού πολέμου……

H Ράκα θα γίνει άραγε ο πιο δημοφιλής προορισμός gay pride στο εγγύς μέλλον;

dimpenews.com