Το αληθινό πρόσωπο των Βρυξελλών: o 71χρονος τζιχαντιστής, ισντρούχτορας του Molenbeek που πολεμάει στο Ιντλίμπ…..

To αληθινό πρόσωπο των Βρυξελλών…..ο πιο ηλικιωμένος βέλγος τζιχαντιστής που θεωρείται τρομοκράτης για το Βέλγιο απήχθηκε κι απελευθερώθηκε από ένα συνασπισμό που πρόσκειται στην Al Qaïda. Η τύχη του σχετίζεται μ΄ εκείνη του  Idlib.

Το Idlib, στη Β Συρία, είναι το τελευταίο οχυρό των ”σύριων ανταρτών”.Ευρισκόμενη ανάμεσα στις κυβερνητικές ζώνες και στα τουρκικά σύνορα , η επαρχία αυτή είναι όλο και περισσότερο υπό πίεση.

Αυτή είναι η γεννέτειρα του πιο γέρου τζιχαντιστή που πήγε από το Βέλγιο του 71χρονου Bassam Ayachi. Προερχόμενος από σουνίτικη οικογένεια της Συρίας ο πρώην κήρυκας του Molenbeek επέστρεψε στη χώρα για να κάνει τζιχάντ μετά το θάνατο του γιου του Abderahmane, που σκοτώθηκε το 2013 ως ένοπλος σε μάχη με το συριακό στρατό.

Στο Βέλγιο ο Ayachi ήταν ο ισνστρούχτορας 2 ενώσεων στο  Molenbeek – της Νεολαίας των Βρυξελλών χωρίς σύνορα και του Ισλαμικού Κέντρου Βελγίου  – που εκθείαζαν την επιστροφή σ΄ένα ριζοσπαστικό φονταμενταλιστικό ισλάμ απορρίπτοντας το δυτικό τρόπο ζωής  μάχονταν για την αντικατάσταση των   “ασεβών” κυβερνήσεων από ισλαμικούς θεσμούς. lalibre 29.7.17

dimpenews.com