Έξι άτομα σκοτώθηκαν το πρωί της  31ης Ιούλη στην επαρχία ( wilaya) της  Tipaza, κοντά στ΄Αλγέρι.Οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν σε μια στρατιωτική επιχείρηση.

 Πολλά όπλα κατασχέθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης κυρίως 5 πιστόλια  αυτόματα τύπου Kalachnikov, ένα αυτόματο, ένα βαρύ αυτόματο τύπου RPK όσο και πυρομαχικά. Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας της χώρας η επιχείρηση είναι πάντα σ΄εξέλιξη στη ζώνη Safsafa.Αυτή συνεχίζεται από τις  23 Ιούλη όταν κι εξαπολύθηκε και επέτρεψε να εξουδετερωθούν 8 τρομοκράτες.

Οι αρχές της Αλγερίας χρησιμοποιούν τη λέξη «τρομοκράτης» για να ορίσουν τους ενόπλους ισλαμιστές . Ο στρατός πέτυχε να σκοτώσει 71 ισλαμιστές και να συλλάβει 23 από την αρχή της χρονιάς.

Οι βιαιότητες που αποδίδονται στους ενόπλους ισλαμιστές, που αιματοκύλισαν την Αλγερία κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας εμφυλίου πολέμου (1992-2002), είναι υπολογίσιμα σε ύφεση στη χώρα αλλά παραμένουν πάντα γκρουπ ενεργά και θεωρούνται γενικά από τις δυνάμεις ασφαλείας  ως Al Qaïda στο ισλαμικό Maghreb (Aqmi) και τζιχαντιστικά groupuscules που σχετίζονται με την ISIS.h24info,ΑFP  31.7.17

dimpenews.com